“UYUŞTURUCU TRAFİĞİ” TALHA OLCAY’DAN SORULUR! « Haberler Esenler
“UYUŞTURUCU TRAFİĞİ” TALHA OLCAY’DAN SORULUR!

06 Mart 2018

Rabb’imize hamd makamındayız.

İKRA  Esenler şubesinde düzenlediğimiz ve her hafta farklı bir güzellikle neticelenen “Makale Okumaları” programımız Cuma akşamları saat 21.00 ila 22.00 arasında icra olunmaya devam ediyor.

02.03.2018 Cuma günü makale okumakla görevli arkadaşımız Talha Olcay idi. Bilenler bilir, genelde görevlendirmelerimiz “gönüllülük” esasına göre oluyor. Eğer gönüllü kardeşimiz olmazsa, görevlendirmeyi yöneticimiz yapıyor.

Talha kardeşimiz de bir önceki hafta gönüllü olarak makale okumak istediğini beyan etmişti.

Görev günü gelip çattığında, ders saatinden önce Talha kardeşimizle özel bir hasbihalimiz oldu. Bu hasbihalde, Talha’ya daha önce makaleyi okuyup okumadığını sorduk; programdan önce bir defa okumuş. İlk güzellik bu idi. Diğer güzellikler de bundan sonra sökün etti.

Talha kardeşimizin seçtiği yazı, Osman Atalay isimli yazarın “Yeni Küresel Sorunumuz: Uyuşturucu Bağımlılığı -3” isimli yazısıydı. Talha Olcay makaleyi okurken neredeyse hiç takılmadı dersek, abartmış olmayız. Okuması çok güzeldi. Yine zaman zaman yöneticimizin kendisine konu ile ilgili olarak sorduğu sorulara verdiği cevaplar da yeterli idi.

Yazı, isminden de anlaşılacağı üzere, uyuşturucu trafiği ve politikasını (!) anlatıyordu.

Arkadaşların geniş desteği ve sözel katılımı ile keyifli bir okuma gerçekleştirildi. Bunun yanında uyuşturucu trafiğini kim, niçin, nasıl planlıyor, düzenliyor, bununla ne amaçlanıyor, bu vahşi ve ahlâksız trafikten dolayı ne gibi tehlikeler bizi bekliyor bu gibi sorulara çareler arandı ve bilgi edinildi.

Daha sonra İbrahim Ethem Yüksel kardeşimizin şiir okumasıyla program sonlandı.

Yeni hatip adaylarımızın gündeme gelmesine vesile olan; “sözü olan” herkesin ayırım yapılmaksızın konuştuğu, konuşurken öğrendiği, öğrenirken eğlendiğimiz programımız her Cuma akşamı 21.00’de başlıyor. Bu lezzetten tatmak, bu eğlenceye katılmak için 09.03.2018’de sizleri de bekleriz. Adresimiz belli: İKRA DERNEĞİ ESENLER  Şubesi…