ESENLER YAYIN KURULU
ESENLER YAYIN KURULU

ESENLER YAYIN KURULU

Yazarın Haberleri
İKRA DERNEĞİ Esenler Şubesinin mutad seminerleri devam ediyor. Her Çarşamba akşamı saat 21.00 ila 21...

İKRA DERNEĞİ Esenler Şubesinin mutad seminerleri devam ediyor. Her Çarşamba akşamı saat 21.00 ila 21.30 arası yapılan sohbetlerde her ayın üçüncü haftasında Mehmet Çelik hocamız eşliğinde Allah’ın ayetlerinin tefsiri yapılıyor.

17 Ocak Çarşamba günü yapılan sohbetimizde Mehmet Çelik daha önce başladığı Sa’d Suresi’nin tefsirine devam etti. Hocamız dersine cehennemdekilerin halleri hakkında birkaç ayet okuyarak başladı. Mehmet Hocamız Müslümanlar olarak sorumluluklarımızı 3 Serlevhada topladı.

1- Arkadaşlarımızı iyi seçmek. (Hassaten bu hususta doğru tercihi yapmayanların cehennemde birbirini suçlayacaklar…)

2- Kitabı bırakmamak.

3- Bize hakikati hatırlatacak meclislerde bulunmak.

Hocamız dersinin ilerleyen kısımlarında yeniden dirilmeyi ve ahireti inkâr edenlere Kuran-ı Kerim’deki ayetlerle cevap verdi: “Seni önemsenmeyen bir sudan yaratmadık mı”(Mürselat 20)

Zira basit bir sudan böyle mükemmel insanı yaratıp meydana getiren yaratıcı kudret onu öldükten sonra diriltmeye de kadirdir: “Hakkı yalanlayanların o gün vay haline”(Mürselat 24)

Hocamız, daha sonra bir cemiyetin en üst kademesinden, en alt kademesindeki insana kadar Allah’ın emirleriyle mükellef olduğunu ve insanların Allah katında tarağın dişleri gibi eşit olduğunu ekledi.

Hocamız hitabetini gerçek manada iman eden bir kişiye hiçbir gücün mani olmayacağını ve özgürlüklerin Allah’a kul olmakla mümkün olduğunu ifade ederek noktaladı.

Lütfen unutmayın; biz her Çarşamba günü saat 21.00 ila 21.30 arasında İKRA DERNEĞİ Esenler Şubesinde buluşuyor ve ya Allah’ın ayetlerini, ya Rasulünün hadislerini ya da onlardan imbikle süzülmüş ariflerin nasihatlerini dinliyoruz.

Siz ne veya kimi dinliyorsunuz?

Yazı: Abdullah Sami ÇEBİ

Fotoğraf: Zeynel ÜNAL

 

Önce “Dağ 2”, sonrasında “Sürgün İnek” filmi ile devam eden programın üçüncüsü 14 Ocak 2018 Cumartes...

 

İKRA DERNEĞİ Esenler şubesi, bundan bir süre önce başlattığı ve katılımın serbest olduğu “film gösterimi” günlerini devam ettiriyor.

Önce “Dağ 2”, sonrasında “Sürgün İnek” filmi ile devam eden programın üçüncüsü 14 Ocak 2018 Cumartesi günü gerçekleştirildi.

İzlediğimiz film “Deliyürek: Bumerang Cehennemi” isimli filmdi.

Filmde yurdumuzun Güneydoğu bölgesinde yabancı güçler tarafından çıkartılan ve halen de kısmen devam eden fitne farklı ve hareketli bir dille anlatılıyordu.

Şubemizin teknik tertibatı sebebiyle misafirlerimiz kendilerini küçük bir sinema salonunda gibi hissederek kendilerini perdedeki heyecana kaptırıyorlar.

Programımıza 24 deliyürek katıldı.

Her ayın ikinci cumartesi akşamı saat 20.00’de başlayan film gösterimimizde, gelecek programımızda inşallah yine seçkin bir film ve büyük ihtimalle de bir komedi filmi izleyeceğiz. Sizi de bekleriz.

Halâ katılmadıysanız, 19 Ocak2018 tarihide yapılacak programa gelerek güzel bir başlangıç yapın. Zat...

 

Esenler İKRA DERNEĞİ şubesince her Cuma akşamı saat 21.00’de düzenlenen ve artık “alışkanlık yapmış” olan makale tahlili programlarının biri daha 12.01.2018 tarihinde başarıyla icra edildi.

Programda Sabri Danacı kardeşimiz, Akit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak’ın İran ve Türkiye benzeşmesi ve bu benzerlik sebebiyle emperyalist düzen kurucuların bu iki Müslüman ülkeyi karıştırmak için ne gibi formül ve hileler düzenledikleri yolundaki makalesini okudu.

Makale ve tahlilinden anlaşılan oydu ki, dünyaya şekil vermeye çalışan ve bunun neticesinde de insanlığın kanını emmek isteyen gavurlar, kendilerinin imkânlar dairesinde karıştırılmayarak yeni ve adil bir şekle kavuşturulmaya çalışılan bölge olan Ortadoğu’ya Türkiye ve İran’ın müdahil olmasına çok ama çok içerlemişler. Öyleyse bir takım hile ve desiseler yaparak bu muhtemel gelişmeyi önlemeliler!

Biz Müslümanlara düşen ise; gerek bu, gerekse diğer her türlü durumdan ders çıkartarak, bir ve beraber olma mecburiyetimizdir! Zira kâfirler onların gelişmelerini ve bir/lik olmalarını kesinlikle istememektedirler.

Her hafta farklı bir makalenin okunup etraflıca tahlil edildiği programlar Cuma günleri saat 21.00’de Esenler İKRA DERNEĞİ şubesinde nezih bir ortamda ve çay ile muhabbetlerin yoğun olarak servis edildiği mekânda gerçekleştiriliyor.

Halâ katılmadıysanız, 19 Ocak2018 tarihide yapılacak programa gelerek güzel bir başlangıç yapın. Zaten bir gelince bir daha vazgeçemeyeceksiniz.

Misafirperverlikleri için Mustafa kardeşimize ve kıymetli hanımına teşekkür eder, Ertuğrul bebeğe ha...

Şubemiz Teşkilatlanma biriminde görevli Mustafa Yemez Kardeşimize 11.01.2018 perşembe akşamı bir ziyarette bulunduk .

Dernek yönetimi olarak Emin Atalay, Muhammed Vural, Bilal Kurhan, Recep Kaya ve Zeynel Ünal olarak gerçekleştirdiğimiz ziyaretimizin sebebi Mustafa kardeşimizin 2. yavrusuna hayırlı olsun demekti. Mustafa kardeşimiz Ertuğrul ismini verdiği 2. yavrusu dünyaya geldi. Yavrumuz ailesine etrafına güzellik getirdi. Gayet hoş samimi muhabbet dolu bir ortamda gerçekleşen ziyaret, Mustafa kardeşimiz ikramları ile bizi ve midemizi de neşelendirdi.

Misafirperverlikleri için Mustafa kardeşimize ve kıymetli hanımına teşekkür eder, Ertuğrul bebeğe hayırlı uzun ömürler dileriz.

 

HABER: Muhammed Vural

Zeynel kardeşimin 2 erkek yavrusundan sonra 3. Ve ama ilk kızı olan Feyza abi-lerinin öncelikle anne...

Şubemiz teşkilatlanma birim başkanlığını yürütmekte olan Zeynel Ünal kardeşimizin evindeydik 06.01.2018/Cumartesi günü…

Dernek arkadaşlarımızdan müsait olan kardeşlerimizin katıldığı ziyaretimizin sebebi “Cennetten gelen”e “hoş geldin” demekti.

Zeynel kardeşimizin Feyza isimli bir yavrusu dünyaya güzellik getirmesi, ailesinin gözünün nuru olması için Cennetten teşrif etti… Böyle kutlu bir misafir için de ziyaret elbette elzemdir. Biz de Esenler şube yönetimi olarak gerekeni yaptık. Ziyarette Emin Atalay, Bilal Kurhan, Recep Kaya, Battal ve Muhammed Vural hazır bulundular. Daha sonra bu gruba merkez teşkilatlanma başkanımız Salim Uzman da dahil oldular.

Gayet neşeli ve muhabbet dolu bir ortamda gerçekleşen ziyaret esnasında Feyza kızımızın annesi hanımefendinin mahareti ellerinden çıkmış ikramlarla mideleremiz de neşelendi. Hanımefendinin ellerine sağlık diyoruz. Yavrusunu da böyle mahir ve becerikli yetiştirmeyi nasip etsin Rabbim.

Zeynel kardeşimin 2 erkek yavrusundan sonra 3. Ve ama ilk kızı olan Feyza abilerinin öncelikle anne ve babasına hayırlı bir evlat olmasını, ümmetin beklediği yavrulardan olmasını temenni ediyoruz.

Görüldüğü gibi çok da zor bir iş değil bu… Sizi de bekleriz. Hem dernek yönetimimize hem de yemeğe…...

Evet başlığı yanlış okumadınız!

İKRA DERNEĞİ aylık kitap okuma sayfalarını tutturana yemek ısmarlıyor!

Bu nasıl mı oluyor?

Birkere bunun için öncelikle merkez veya şube yönetimi kadrosunda olmanız gerekiyor.

Sonra da “kitap okuma” sözünüzde durmanız gerekiyor. Dernek yönetiminde olunca kitap okumama şansınız yok; mecbursunuz kitap okumaya… Burada kastettiğimiz ise kitap okurken dernek yönetimince tayin edilen bir aylık sayfa adedi sınırını geçmeniz…

İşte bu sayfa sınırını geçerseniz, takdir ediliyorsunuz. Ama bu takdir kuru kuruya bir takdir değil. Takdiri hak etmiş olan arkadaşımıza genel başkanımız tarafından imzalanmış bir adet yemek çeki hediye ediliyor. Bu çek ile yine yönetim kurulumuz üyesi bulunan İlhan Uluç kardeşimize ait Uluç Büfe’de ailenizle yemek yiyebiliyorsunuz.

Bu çerçevede yönetim kurulumuzdan Recep Kaya, Bilal Kurhan ve Hüseyin Yılmaz kardeşlerimiz hediye çeki kazandılar.

Bu kardeşlerimize çekleri 05.01.2018 tarihinde Makale Tahlili programının akabinde takdim edildi.

Çekleri Recep Kaya’ya şube başkanımız Emin Atalay, Bilal Kurhan’a Orhan Sevil ve Hüseyin Yılmaz’a da (kendisi gelemediği için temsilen Hamza Uzman’a) Yasin Bey kardeşimiz takdim ettiler.

Kardeşlerimizi biz de ayrıca tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Dikkat ederseniz sizin de hediye çeki alabilmeniz ve ailenizle bir öğün de olsa yemek yiyebilmeniz için

· Dernek şube/temsilciliklerinden birisinin yönetimine girmeniz,

· Kitap okumanız (zaten kitap okumayanları yönetime almıyoruz)

· Aylık takdir edilen sayfadan fazla kitap okumuş olmanız gerekiyor.

Görüldüğü gibi çok da zor bir iş değil bu… Sizi de bekleriz. Hem dernek yönetimimize hem de yemeğe…

Unutmadan, tahlilimizi icra olunurken, arada yapılan çay servisi ve çerezin ise ayrıca ve hakikaten ...

Bu bitmez ve amansız bir yarış aslında; hayırda yarış… Öyle güzel bir yarış ki, kaybedeni yok! Yarışı katılan tüm yarışçılar cennetle ödüllendiriliyor. Çünkü hepsinin niyeti hayır ve bu sebeple de akıbetleri hayır. Elbette öne geçenlere daha farklı ve “sürpriz” hediyeler verileceği de ayet ve hadislerle ayrıca müjdelenmiş…

Hepimiz farklı farklı yollarla ama aynı cennete gitmek ve o sürpriz hediyeleri almak için yarışıyoruz.

İKRA DERNEĞİ Esenler Şubemiz de aynı niyet ve heyecan ile ve fakat farklı yollarla yenilik ve güzelliklerin peşinde gitmeye devam ediyor.

Bu hizmetler ve yarış çerçevesinde her Cuma saat 21.00’de hassaten genç yiğitlerin olağanüstü teveccühüne mazhar olan ve her geçen gün güzelleş/tiril/en “makale tahlili” okumalarımız devam ediyor.

Her haftaki programımızda, gönüllü iki şahıs tesbit ediyoruz. Bu iki kardeşimizin seçtiği makaleleri hep birlikte okuyor ve zaman zaman zaman bu makale ile ilgili soru soruyor, yorum yapıyoruz.

Görevli kardeşimiz makaleyi istediği yazardan ve istediği dergi/gazete veya siteden seçebiliyor; bu konuda herhangi bir sınırlamaya gitmiyoruz. Kardeşimizi tamamen kendisiyle başbaşa bırakıyoruz.

Bu haftaki (05.01.2018) makale tahlilinin sunumunu İsmail Demir kardeşimiz yaptı.

Kardeşimizin seçtiği makale Nurettin Yıldız Hoca’nın hanımların okuma/öğretim ve çalışma hayatına ilişkin görüşlerini yansıtan yazısı idi.

Normal şartlarda herbir makale için tayin edilen 30 dakikalık süre ise, yazının uzunluğu ve konunun derinliği ve katılımcıların yorumlara iştiyak ve

heyecanla iştiraki sebebiyle 45 dakika sürdü. Bu sebeple de ikinci makalenin sunumu haftaya erteledik mecburen.

Programımız hafız Burhan Sevil’in okuduğu velasr suresi, akabinde meal verilmesi ve fatiha ile son buldu.

Gelecek haftanın gönüllüsü ise Sabri Danacı kardeşimiz olacak.

Unutmadan, tahlilimizi icra olunurken, arada yapılan çay servisi ve çerezin ise ayrıca ve hakikaten farklı bir tadı olduğunu belirtmezsek ayıp olur. Çünkü yedikleriniz içtikleriniz İKRA’da ikram olunuyor.

Öyleyse bekletmeyin bizi, yaşayacağınız güzellikleri ertelemeyin! Her Çarşamba 21.00’de şubemize bek...

İKRA DERNEĞİ Esenler Şubemizde her Çarşamba akşamı saat 21.00-21.30 arasında gerçekleştirmiş olduğumuz ve tüm halkımıza açık olan programlar elhamdülillah ara vermeden ve kalitesinden taviz vermeden devam ediyor.

03.01.2018 tarihli programımızın hatibi Av. Halil Kendir idi. Bilindiği üzere Kendir, İstanbul Hukuk Fakültesi mezunu olması yanısıra Pakistan İslam Üniversite’sini de bitirmiş ve Arapça tercümeleri bulunan bir hatibimiz.

Hatibimiz bu haftaki dersinde Kur’an ve Sünnetten yaptığı alıntılarla Yahudileri ve “Yahudileşme”yi anlattı.

Hocamız, anlatımı esnasında güncel örneklerle süslediği konuşmasında bir an olsun dinleyicilerin ilgisinden bağımsız kalamadı.

Konunun Yahudiler ile ilgili olması; Yahudilerin dünyanın başına bela olması olgusunun devam ediyor bulunması Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın işgalinin ümmetin hep gündemde olması sebebiyle sohbet ayrı bir haz ve heyecanla dinlendi.

Ancak gelin görün ki, derneğimizin dersleri en fazla 30 dk. ile sınırlı… Bu sebeple, hatibimiz henüz bu hususla ilgili tüm diyeceklerini diyemeden ve sohbetini damaklarda kocaman bir tad bırakarak bitirmek zorunda kaldı.

Sonrasında ise nefis çaylarımızı ve çaydan daha nefis ve vazgeçilmez muhabbetlerimize sebep olan ikili/karşılıklı sohbetlerimizi hep birlikte yudumladık.

Hem sunulan derslerden birşeyler öğrenmek/almak, hem sıcacık çayımızı yudumlamak, hem de vazgeçilmez ve bulunmaz muhabbetimize vasıl olmak için ille de sizi çağırmamızı beklemeyin; şubemizin yerini, bizim yüreğimizi biliyorsunuz herkese açık!

Öyleyse bekletmeyin bizi, yaşayacağınız güzellikleri ertelemeyin! Her Çarşamba 21.00’de şubemize bekliyoruz.

 

 

Recep Kaya, zaman zaman kullandığımız “Diş Bilemek” deyimini açıkladı.

Derneğimizin iki haftada bir Salı akşamlarında ve “kapalı devre” yaptığı “kürsü eğitimi çalışmaları” devam ediyor.

Bu çalışmalarımızda hem arkadaşlarımıza kürsü alışkanlığı ve hitabet yeteneği kazandırmaya çalışıyor, hem de kürsü korkusunu yenmelerini sağlamaya çalışıyoruz.

Ayrıca anlatımlarda İskender Pala’nın kaleme aldığı İki Dirhem Bir Çekirdek isimli kitaptaki deyimleri çalıştığımız için, bu vesileyle her çalışmada ayrı bir deyimi de öğrenmiş/anlamış oluyoruz.

02.01.2018 tarihli aday hatibimiz Recep Kaya kardeşimizdi.

Recep Kaya, zaman zaman kullandığımız “Diş Bilemek” deyimini açıkladı.

Program sonrası yapılan değerlendirmelerde, kardeşimizin, yazıya/kağıda bağlı kaldığında dinleyici ile irtibatını kopardığı ve konuşmalarının akıcı olmadığı ve ama (hitabet esnasında görevli arkadaş tarafından uyarılmıştı) kağıda bağlı kalmaksızın ve dinleyicilere bakarak yaptığı sunumda ise daha başarılı olduğu konusunda fikir birliğine varıldı ve durum kardeşimize özellikle hatırlatıldı.

2 hafta sonra başka bir kardeşimiz, yine bilmediğimiz veya yanlış bildiğimiz/az bildiğimiz bir deyimi açıklayacak.

 

 

İKRA DERNEĞİ Esenler Şubesi Gençlik Birimi, “genç” olmanın verdiği aşk ve şevkle çalışmalarına büyük...

BEREKET NAMAZDA VE BÜYÜKLERDEDİR!

İKRA DERNEĞİ Esenler Şubesi Gençlik Birimi, “genç” olmanın verdiği aşk ve şevkle çalışmalarına büyük bir hız ve haz’la devam ediyor. Birimimiz, “makale tahlilleri”ne yoğun bir katılımla iştirak ettiği gibi, her ayın ikinci cumartesi akşamı düzenlenen “film gösterimi günleri”ne de iştiyakle katılmakta… Esenler şubesi Gençlik Birimimiz, faaliyetlerini daha da bereketlendirmek için, Peygamberimizin mihmandarı, İstanbul’umuzun şerefi olan Ebu Eyyub El Ensari’nin Eyüp Sultan semtinde bulunan kabrini ziyarete niyetlendik. Programımız 10.12.2017 sabahında temsilciliğimiz önünde başkanımız ve gençlik birimi başkanımızın da katılımıyla başladı. Otobüsümüzde yerlerimizi aldıktan sonra Sabri kardeşimizin ilahi okumasıyla başlayan yolculuğumuz Eyüp Sultan Camii’nde son buldu. Namazdan sonra Eyüp Sultan Camii Müezzini olan Hasan TOK hocamızın rehberliği ile Eyüp Sultan Camii’nin tarihini, Ebû Eyyûb el-Ensari Hazretlerinin hayatını kısaca anlatımı ile öğrenmiş olduk. Daha sonra derneğimizin yetiştirdiği gençlerden olan ve bizlerin de örnek aldığı Adem Yavuz Bey’in tavassutuyla sabah çorbamızı içtik. Ellerimizde “Eyüp Sultan Simitleri” ile evlerimize dönerken, sabahın feyzi ve bereketinden faydalanmış olmanın ve arkadaşlarımızla kardeşliğimizi tazelemiş olmanın hazzını tadıyorduk. Başta bu imkânı bize sağlayan gençlik birimi başkanımız Hüseyin Yılmaz Abimiz olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ediyor, yeni yeni programlarda buluşmak temennisinde bulunuyoruz.

   


                                                                                                                 Haber  : Muhammed Emin Demir

                                                                                                                 Foto     : Sabri Danacı 

 

 

 

RA DERNEĞİ Esenler Temsilciliğinde her Çarşamba günü saat 21.00- 21.30 arasında gerçekleştirilen haf...

 

İKRA DERNEĞİ Esenler Temsilciliğinde her Çarşamba günü saat 21.00- 21.30 arasında gerçekleştirilen haftalık sohbetlerimiz devam ediyor. Bu haftaki sohbetin hatibi Halil Kendir “ölüm” hakkında hitab etti. Halil Kendir, konuşmasına ölümün hayatımıza mana kattığını söyleyerek baş- ladı. Ayrıca, dillerde levhalaşmış "Külli nefsün zaigatül mevt.."( Ankebut -57) ayetini okuyarak bu gerçeği bir kez daha hatırlattı. Her insanın, “bitmez zannedilen” dünya işlerini ve meşgalelerini yarım bırakıp gittiği ve bu gidişten kimsenin haberinin bile olmadığını söyleyip bizim de aynı akıbetle karşılaşacağımızı ekledi. Evet bir kişi ölümden sonrası için hazırlanıyorsa “akıllı” denilir... Ahiretin karşılık yurdu olduğunun altını çizen Halil Bey, dünyada yaptıklarımızın “Mükafat ve Ceza”sının görüleceği yerin ahiret olduğunu belirtti. Her kişinin ölümü esnasında ahiretteki yurdunu göreceğini sahih hadislerle teyid eden hatib, bu anın mü'minler için çok huzur verici, kafirler için ise tam aksine elem verici olduğunu ekledi. Hayatta Rabbinden bi-haber olanların kabir azabı çekecekleri söyleyen Halil Bey hitabını Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa'nın "Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz, nasıl ölürseniz öyle haşrolursunuz" hadis-i şerifleri ile nihayete erdirdi. Gelecek hafta yine Çarşamba günü saat 21.00-21.30 arasında gerçekleştirilecek olan ve farklı bir hatibin, farklı bir konuyla katılım sağlayacağı sohbet programı için sizi de İKRA DERNEĞİ ESENLER TEMSİLCİLİĞİ’ne bekliyoruz. 

 

Haber: SAMİ ÇEBİ

#İKRA DERNEĞİ Esenler Temsilciliğimizde her Cuma akşamı saat 21.00-22.00 arası yapılmakta olan makal...

İKRA DERNEĞİ Esenler Temsilciliğimizde her Cuma akşamı saat 21.00-22.00 arası yapılmakta olan makale okumaları devam ediyor. Bu Cuma ilk makalemizi Sabri Danacı kardeşimiz okudu. Okuduğu makale, Mehmet Barlas’ın “NATO da Antikomunizmden İslamofobiye Geçiş Yaptı” isimli makalesiydi. Makalenin giriş kısmında Türkiye’nin bir NATO üyesi olarak Rusya’yla yakın ilişkiler kurması ve giderek S-400 Füze Savunma Sistemi almasının Avrupa ülkelerinin dikkatlerini çektiğinden bahsediliyordu. Çünkü onlar tarafından bu münasebetler Türkiye’nin NATO’nun temel çizgilerinden kaymak olarak anlaşılmakta idi. Burada devreye giren yöneticimiz Türkiye’nin Rusya ile iyi münasebetler içine girmesinin neden NATO’dan uzaklaşmak olarak anlaşıldığını sorarak konuya dinleyicileri dâhil etmeyi unutmadı. Aynı zamanda S-400 füzelerine, 400 km mesafeden tehlikeyi imha etmesinden dolayı bu ismin verildiğini de ekledi. Makalenin devamında Yeni Dünya Nizamına nazaran artık Batı Bloğunun temel maksadının İslamofobi yani İslam ve Müslüman korkusu olarak değiştiğini ifade eden yazar bu yeni nizamın Ortadoğu coğrafyasındaki yansımalarından Türkiye’nin ciddi şekilde etkilediğini de ekledi. İkinci makalemiz İbrahim Ethem Yüksel kardeşimizin kendi makalesiydi. Makaleyi yine kendisi bizlere sundu. “Evrenin Yaratılışı ve Big Bang Teorisi” adlı makale, kainatın yaratılışı hususunda bilim adamlarının ileri sürdüğü bir teori hakkındaydı. Makalede insanoğlunun yüzyıllardır gökyüzünü inceleyerek keşifler yaptığını ve bu ke- şiflerin en dikkat çekici olanının Big Bang teorisi olduğundan bahsetti. Bu teoriye göre kainat zaman ve maddeden bağımsız bir güç tarafından yaratılmıştır. Bu teoriyle birlikte materyalist zihniyet kökünden çökmüş oluyordu. Materyalist zihniyet sahiplerinin ilk başlarda kabul edemedikleri "Big Bang" hakikatini görmezlikten gelmek çok zordu. Dinleyicilerimiz zaman zaman cümlelerin aralarına, konuyla ilgili ayeti kerimeler yerleştirerek, yaratılışı, Kitabımız Kuran-ı Kerim’le izah etmeye gayret etti. Kainatın her saniye genişlemeye devam ettiğini belirten yazar her mahluk gibi kainatın da bir sonu olduğunu ekleyerek yazısını sonlandırdı. Bu haftaki dersimiz de 1 Aralık 2017 Cuma günü yine saat 21.00’de icra olunacak. Siz de farklı seslerden, farklı sözler dinlemek, gündemden haberdar olmak ve arkasından da muhabbet eşliğinde çayınızı yudumlamak isterseniz, bekleriz.                           

 

Yazı : Sami Çebi Fotoğraflar : Turgut Ünal

 

 

Kayıt Ol



Üye Girişi