Söyleşiler

Zekeriya ERDİM – Saliha ERDİM

Aile bu gün konut ya da ev denilen, geçmişte ise mesken, yani iskân edilen, huzur ve sükûn bulunan yer olarak tarif edilen yapıdır ve bu yapı sadece fiziki bir yapı değildir.

Şevki YILMAZ

Eûzübillâhimineşşeytânirracîm Bismillâhirrahmânirrahîm. Yaratıcımız, yaşatıcımız, yöneticimiz olan Allah’ımıza hamd; başöğretmenimiz, önderimiz sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav) Efendimize, O’nun izinden gidenlere ve hepinize salât ve selâm olsun.

Dr. Ali Murat YILMAZ

Merhaba 1970 Malatya doğumluyum, 1993’te Cerrahpaşa Tıp fakültesini bitirdim, yine Cerrahpaşa Tıp fakültesinde iç hastalıkları uzmanı oldum. 20 yıldır da özel bir Tıp Merkezi'nde iç hastalıkları uzmanı olarak çalışıyorum.

Eğitimci Nevzat ONAY

1979 yılında Bağcılar’da dünyaya geldim. İlkokulu Bağcılarda orta ve liseyi Bakırköy İmam Hatip Lisesi’nde bitirdim. Lise yıllarında hedef olarak belirlediğim İlahiyat Fakültesini İstanbul Üniversitesi’nde tamamladım.

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Av. Mehmet Savaş POLAT ile Vakıflar Üzerine Söyleşi

İnsan öldükten sonra amel defteri kapanır. Ancak sadaka-i cariye, yani faydası devam eden, istifade edilen bir yapı, kurum, dikili bir ağaç, ilim eseri, hayırlı bir evlat vs. bırakan kişinin defteri kapanmaz.

İstanbul İl Müftümüz Prof. Dr. Sn. Mehmet Emin MAŞALI hocamızla Röportajımız

Dergimizin bu sayısını, günümüzde görgü kuralları olarak ifade edilen, ama çok daha şümullü bir anlamı olan “adâb-ı muaşeret” konusuna ayırdık, yani insanlar arasındaki ilişkilerde uyulması gereken ve insanca yaşamayı sağlayan kurallara.

Muhammed Emin YILDIRIM (Siyer Vakfı Kurucusu)

Müslüman, dünyada tek başına kalsa da imanî sorumlulukları ve mükellefiyetleri hiç değişmeden devam eder.

Prof. Dr. Sefa SAYGILI

Psikolojik rahatsızlıklardaki patlamanın arkasında fıtrattan uzaklaşma vardır; çözüm, kulluğa geri dönmektir.

Prof. Dr. Ahmet Turan Arslan

Sanma her ilme varan tâlib olur Sanma her tâlib olan âlim olur Âdemin binde biri âlim olup Nice yüz binde biri kâmil olur!

Meral GÜNEL (İstanbul Müftülüğü Anadolu Yakası Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörü)

İki kişi arasında gerçekleşse de, sonuçları bütün topluma yansır. Bu nedenle evlilikten ne beklenmeli, neye dikkat edilmeli, evlilikte ortaya çıkan sorunlar ve bunların çözüm yolları nelerdir, anne babaların rolü ve sorumlulukları ne olmalıdır gibi hususların bilinmesi, doğru evliliklerin yapılmasına ve yürütülmesine çok büyük katkı sağlayacaktır.

Mehmet DERELİ (İş adamı)

Evet hassasiyet önemli. Ama maalesef zamanımızın ticaretinde bunlar oluyor. Allah bizi, çoluğumuzu çocuğumuzu buna bulaştırmasın. Hassas davranmak lazım.

Sibel ERASLAN (Gazeteci ve Yazar)

İlk emir ‘’oku’’ olan bir dinin müntesipleri olarak, okumak bizim yaradılış gayelerimizdendir… Okumak ve anlamak… Zaman, sanal mecranın hüküm sürdüğü bir sosyolojiyi dayatırken, bizlerin sabırla okumaya çağırması çok anlamlı elbette…

Dr. Muammer YILDIZ (İstanbul İl Eski Milli Eğitim Müdürü)

Her zaman söylediğim bir söz ile bağlamak istiyorum; okumak soylu bir eylemdir, okuma aşkınız hiç solmasın.

Dr. Leyla Şahin USTA (26. Dönem Ak Parti Konya Milletvekili)

Sorumluluklarınızın bilincinde olarak yaşayın. Bu sorumluluk duygusu bir kere kazanıldı mı ömür boyu insanın en yakın arkadaşı ve dostu olur. Her iş de ve hayatınızda başarının sırrı olur bence. Belki başkalarına göre çok yorulursunuz ama çok mutlu olursunuz…

Abdülmetin BALKANLIOĞLU

Özellikle Emin kardeşimin (kurucu başkanımız Emin ATALAY kastediliyor), Türkiye’de nerdeyse bir ilki başardığını görüyorum. Özel cemaatlerin, özel vakıfların icbari tuttuğu ders kitapları okuyucuları hariç, genel anlamda ehl-i sünnet çizgisinde kitap okutmanın büyük başarı olduğunu düşünüyorum.

Dr. Hüseyin Kâmi BÜYÜKÖZER (GİMDES-Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği Başkanı)

Bugün Dünya’da yaklaşık 2 milyar müslüman yaşıyor. 2 milyar insan yani koca bir ümmet. Bugün bu insanların gücüne, kuvvetine ve dünyadaki olaylar karşısında tavrına veya aktivitelerine baktığımız zaman, büyük ölçüde eylemsizlik ve hareketsizlik var.

Adem ÖZKÖSE (Gazeteci – Yazar)

Herkese iş düşüyor. Derneklerimiz, vakıflarımız, cemaatlerimiz… ne kadar ümmetçi olursa o kadar güzelleşirler.

Ahmet BULUT (İlahiyatçı, Namaz Gönüllüleri Platformu Üyesi)

En büyük problemimiz okumak. Maalesef istatistiklere baktığımızda okumanın ihtiyaç listelerine girmediğini, listenin 125. sıralarda olduğunu görüyoruz. Kitapla ciddi manada aramız açılmış, kitap ihtiyaç listemize bile girmiyor.