ELİNİZ NERENİZDE ? « Haberler Esenler
ELİNİZ NERENİZDE ?

28 Nisan 2018

İKRA DERNEĞİ ESENLER ŞUBEMİZDE Salı akşamları, yönetim kurulu toplantımızı müteakip, iki haftada bir kürsü dersi çalışmalarımız aralıksız devam ediyor.

Kürsü derslerimizde Prof. Dr. İskender Pala’nın “İki Dirhem Bir Çekirdek” isimli eserden seçilen deyimler açıklanıyor.

Bu haftaki programımızda kürsüye çıkan kardeşimiz Bilal Kurhan idi. Bilal Bey kardeşimizin açıkladığı deyim, hemen hepimizin hayatın farklı safhalarında kullanmış olduğumuz “eli kulağında” deyimiydi.

Bilal Kurhan’ın verdiği bilgiye göre, bu deyim, sahabe zamanından günümüze kadar gelmiş olan bir deyim. Deyim, Hz. Bilal r.a.’ın ezan okumadan hemen önce, Hz. Bilal’i şaşırtmak amacıyla kâfirlerin gürültü yapmasına binaen, Hz. Bilal’in parmaklarıyla kulaklarını tıkaması ve ezan okumak için hazırlanması esasına dayanıyor. O günden bu güne de müezzinler, Hz. Bilal r.a.’ın sünnetini uygulama amacıyla ezan okurken ellerini kulaklarına dayamaktadırlar. Bu manada eli kulağında tabiri, her an ezan okunabilir manasına gelmekte… Ancak bizler bu deyimi, olması beklenen iş ya da gelmesi beklenen kişiye binaen “her an gerçekleşebilir/gelebilir” manasında kullanmaktayız.

Bilal Kurhan Bey kardeşimin performansı ve kürsü hakimiyeti arkadaşlar tarafından beğeniyle karşılandı.

Biraz daha çalışması ve bilgiyle donanmasını beklediğimiz Bilal Kardeşimize gelecek hayatında daha başarılı bir gelecek temenni ediyoruz.