AYETLERDEN ÜÇ SERLEVHA « Haberler Esenler
AYETLERDEN ÜÇ SERLEVHA

20 Ocak 2018

İKRA DERNEĞİ Esenler Şubesinin mutad seminerleri devam ediyor. Her Çarşamba akşamı saat 21.00 ila 21.30 arası yapılan sohbetlerde her ayın üçüncü haftasında Mehmet Çelik hocamız eşliğinde Allah’ın ayetlerinin tefsiri yapılıyor.

17 Ocak Çarşamba günü yapılan sohbetimizde Mehmet Çelik daha önce başladığı Sa’d Suresi’nin tefsirine devam etti. Hocamız dersine cehennemdekilerin halleri hakkında birkaç ayet okuyarak başladı. Mehmet Hocamız Müslümanlar olarak sorumluluklarımızı 3 Serlevhada topladı.

1- Arkadaşlarımızı iyi seçmek. (Hassaten bu hususta doğru tercihi yapmayanların cehennemde birbirini suçlayacaklar…)

2- Kitabı bırakmamak.

3- Bize hakikati hatırlatacak meclislerde bulunmak.

Hocamız dersinin ilerleyen kısımlarında yeniden dirilmeyi ve ahireti inkâr edenlere Kuran-ı Kerim’deki ayetlerle cevap verdi: “Seni önemsenmeyen bir sudan yaratmadık mı”(Mürselat 20)

Zira basit bir sudan böyle mükemmel insanı yaratıp meydana getiren yaratıcı kudret onu öldükten sonra diriltmeye de kadirdir: “Hakkı yalanlayanların o gün vay haline”(Mürselat 24)

Hocamız, daha sonra bir cemiyetin en üst kademesinden, en alt kademesindeki insana kadar Allah’ın emirleriyle mükellef olduğunu ve insanların Allah katında tarağın dişleri gibi eşit olduğunu ekledi.

Hocamız hitabetini gerçek manada iman eden bir kişiye hiçbir gücün mani olmayacağını ve özgürlüklerin Allah’a kul olmakla mümkün olduğunu ifade ederek noktaladı.

Lütfen unutmayın; biz her Çarşamba günü saat 21.00 ila 21.30 arasında İKRA DERNEĞİ Esenler Şubesinde buluşuyor ve ya Allah’ın ayetlerini, ya Rasulünün hadislerini ya da onlardan imbikle süzülmüş ariflerin nasihatlerini dinliyoruz.

Siz ne veya kimi dinliyorsunuz?

Yazı: Abdullah Sami ÇEBİ

Fotoğraf: Zeynel ÜNAL