KİTAP TAHLİL-Cennete Otostop – Hidayet Öyküleri « Genel Haberler
KİTAP TAHLİL-Cennete Otostop – Hidayet Öyküleri

KİTAP TAHLİL-Cennete Otostop – Hidayet Öyküleri

Yazar: İkra Admin
27 Aralık 2021
764

Cennete Otostop – Hidayet Öyküleri

            Okumak, insanın yapacağı en güzel eylemlerden biridir. Okudukça yeni şeyler öğrenir, bilmediklerini keşfedersin. Ufkun ve bakış açın genişler. Yanılma payın azalırken, doğruları bulma şansın artar. Birlikte okumak ve okunulan bir kitabı beraberce tahlil etmek bu güzellikleri katlayarak çoğaltır. Tahlile katılan her kişi, kitaptan aldığı bir güzelliği, belki başkalarının gözünden kaçan bir inceliği diğerlerinin istifadesine sunar. Böylece ortak akıl devreye girer ve bireylerin tek tek okumakla elde edeceğinden çok daha fazla bir verim ortaya çıkar.

            İKRA İlim, Kültür ve Rahmet Derneği olarak daha önceleri de yaptığımız “Kitap Tahlili” çalışmalarını, önümüzdeki dönemde biraz daha yoğun ve programlı bir şekilde yapma kararı aldık. İKRA Eğitim Birimi öncülüğünde Dernek bünyesinde oluşturduğumuz ve ortalama on kişiden oluşan gruplarla, kitap tahlili çalışmalarını düzenli bir şekilde yapmaya başladık.

            Bu çerçevede 25 Aralık 2021, Cumartesi akşamı, daha önce tahlil grubu üyelerine verilen ve okunan Adem Özköse'nin "Cennete Otostop – Hidayet Öyküleri" adlı kitabının tahlili yapıldı. Farklı coğrafyalardan ve farklı inançlardan, hatta inançsızlıktan gelip İslâm’ın nuruyla aydınlanan ve Müslüman olan 19 kişiyle yapılan röportajlardan oluşan kitap,  Moderatörlüğünü Ramazan TEKİNALP kardeşimizin yaptığı programda masaya yatırıldı ve ayrıntılı bir şekilde değerlendirilip tahlil edildi. Programa katılanların kitabı okurken aldıkları notlar ve ortaya koydukları farklı bakış açılarıyla, kolektif bir okumanın ne kadar etkili olduğu bir kere daha müşahede edildi. Bir taraftan insanların hangi çabalarla ve hangi karanlık dehlizlerden gelerek İslâm’ın aydınlığına çıktıklarından ibretler alındı, diğer taraftan başkalarının hidayetine vesile olmak için Müslümanlar olarak üzerimize düşeni yapıp yapmadığımız sorgulandı. En önemlisi de “Dinimizin kıymetini biliyor muyuz?” sorusu ile özeleştiri yapıldı. Çay ve ikramın da yer aldığı program, bir sonraki tahlil programında buluşulmak üzere son buldu.

            Sizler de Derneğimiz tarafından devam ettirilen bu programlara katılabilir ve tahlil gruplarında yer alabilirsiniz. Kitapların Derneğimiz tarafından verildiği bu programlara katılmanın, ilk emri “OKU!” olan bir inancın mensupları olarak, hem kaçırılmayacak bir fırsat, hem de bir görev olarak kabul edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. “Birlikte okuyalım, birlikte öğrenelim” diyoruz…