Er-Rahman « Haberler Nenehatun
Er-Rahman

Er-Rahman

11 Temmuz 2018
1863

9 Temmuz Pazartesi akşamı sohbetimizin konuk hocası Emin ATALAY idi. Bu hafta Emin hocamız ile başlattığımız Esma-ül Hüsna derslerinin ikincisiydi. Hocamız derse başlamadan önce ilk derste işlediği “Allah” isminin özetini yaptı. Daha sonra Esma-ül Hüsnada ikinci sırada gelen “Er-Rahman” ismini anlatmaya başladı.

Özetle Hocamız, “Rahman ismi dünyada ayrım yapmaksızın bütün insanlara rabbimizin merhamet etmesi ve şefkat göstermesidir. Allah’ın ikinci ismidir. Besmelede Allahtan sonra Rahman ismi gelir. Araplar Allah’ın bu ismi için “Evet Allah’ın rahmeti boldur ama sürekli değildir” demişlerdir. Peygamber Efendimiz “onun rahmeti süreklidir çünkü o aynı zamanda Rahim’dir” demiştir. Rahman ismi ile dünya da insanlara ayrım gözetmeksizin herkese merhamet eden rabbimiz mahşerde Rahim ismi ile sadece iman etmişlere merhamet edecektir. Rahman ismi dünya ile sınırlı iken Rahim ismi ebedidir. Toplum da yanlış olan bir algı vardır. Herkes Allah’ın bir planı vardır der bu yanlıştır Allah’ın bir planı olmaz Allah’ın bir hesabı var denilmelidir.”

Hocamız daha sonra ibadetler konusunda da katılımcılara şu öğütlerde bulundu. “Dünya da kaldığımız sürece biz Rahmanda ne alabiliriz. Biz nasıl Rahmandan olabiliriz diye düşünmeliyiz. İbadetlerimizi Rahman için yapmalıyız. Hastalıklarımız da, çaresizliklerimizde Rahman olan Allah’a el açıp tecelli istemeliyiz. Ufak ağrılarımız bile güzeldir. Bu bize Allah’ın bir merhametidir. Düşünsenize bu ağrılar olmazsa hastalıklarımızdan haberdar olup tedavi olmayız ve bu ölümcül hastalıklara dönebilir. Rahman olan Allah her şeyi hakkı ile bilir.” Son olarak hocamız katılımcılara sohbetlere devam etmeleri hususunda tavsiyelerde bulundu.

Sohbet sonrasında katılımcılarımıza çay ve kek ikramımız oldu. Sohbetimiz Pazartesi akşamları saat 21.00-21.30 aralığında yapılmaktadır. Sizi ve sevdiklerinizi Pazartesi akşamları aramızda görmekten mutluluk duyarız.