Ya Okur Büyürsün Ya Okumaz Büyüdüm Zannedersin « Genel Haberler
Ya Okur Büyürsün Ya Okumaz Büyüdüm Zannedersin

15 Mart 2018

İKRA Derneği vesilesiyle okuduğum kitaplar duygularımı, düşüncelerimi ve günlük hayattaki davranışlarımı değiştirdi.

Kitaplar insanların en yakın arkadaşlarıdır. Kitap okudukça bu sözün doğruluğunu daha da idrak ettim. İKRA  Derneğinin kitaplarını okumadan önce okuduğum kitaplar beni olumsuz yönde etkilerken, şimdi okuduğum kitaplar beni dinime, peygamberime ve ibadetime yönetiyor. Bu kitapları okumadan önce ibadetlerimi isteksiz ve bilinçsizce yaparken artık büyük bir hevesle ibadetlerimi yapıyor, namazlarımı kılıyorum. Bu kitapları bize ulaştıran dernek çalışanlarına ve öğretmenlerime teşekkür ediyorum.

Yusuf Adıbelli (Kırkağaç Anadolu İmam Hatip Lisesi 9-A)

Oku Yaradan Rabbinin adıyla oku. Kur'an'ı, kainatı, insanı oku. Okumalıyız ki, kendimizi bilelim. Kendimizi tanıyalım. Yeryüzü denilen bu meydanda niceleri okudu arif oldu, niceleri gaflette kaldı zelil oldu. Okumakla çıkar insan semalara, cehaletle kalır insan karanlıklarda. Dosttur kitaplar bize, vesiledir Hakka varmamıza. Biz onlara kendimizi açtığımızda nice hazineler sunacaklar bize. Kendini bilmeyen, Hakkı bilemez, okumayan kendini bilemez. Okumayan haddini bilemez, okumayan aydınlığı göremez.

Rabbim, sana kul olabilmek için bize okuttur, bize amel nasib et, bize ihlas nasib et. Bizi senin yolundan ve sevdiklerinin izinden ayırma!

Hasan Sağat (Kırkağaç Anadolu İmam Hatip Lisesi 10-B)

Peygamber efendimize(sav) inen ilk ayettir "Oku". Okudukça zihin açılır, okudukça tecrübe kazanılır, okudukça bakış açısı genişler. Zengin bir hayal dünyası oluşur. Okumanın tadı farklı olduğu gibi okuyanın da tavrı farklıdır. Okuyan kişi aynadır. Farkı her yerde belli olur. Zekasıyla, düşünceleriyle, bilgileriyle daima bir adım öndedir. Okumakla öğrenilir diller, ülkeler, kültürler; okumakla gider cehalet, şiddet, sığ düşünceler. Okumakla kalkınır devletler, milletler; okumakla bitirilir terörler, fitneler, anarşiler. Değiştirmeli insan hayata bakışını, okumalı bu yüzden; huzuru mutluluğu bulmalı insan, okumalı bu yüzden. Kitaplıkların baş köşede olduğu bir millet bulur felah, felaha hasrettir vaktini boş geçiren. Okumak her şeydir. Ya okur büyürsün ya okumaz büyüdüm zannedersin.

Cemil Küçükkurşun (Kırkağaç Anadolu İmam Hatip Lisesi 9-A)