SONBAHAR MEVSİMİNDE, İLKBAHAR HEYECANIYLA! « Genel Haberler
SONBAHAR MEVSİMİNDE, İLKBAHAR HEYECANIYLA!

17 Eylül 2019

Mevsimlerden sonbahar, hazan vakti yaprakların dökülme zamanı. Biz de ise ilkbahar heyecanı! Her eğitim öğretim dönemi bizim için yeniden aşkla, şevkle… çalışma vakti. Kitap okumaya ve okutmaya devam ediyoruz.

İKRA DERNEĞİ olarak bu yıl 10.sunu düzenlediğimiz eğitim öğretim açılış buluşmasında yine derneğimizin tüm yönetim kadrosuyla birlikte 10 Eylül 2019’da Bağcılar Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Kültür Merkezi’nde icra ettik.

Programımızın sunuculuğunu yapan Yayın Kurulu Başkanımız Av. Halil KENDİR hocamız derneğimizin açılış programının kapalı olan bir yerin açılmasından ziyade aktifliği başlayacak döneme oranla az olan bir dönemden, bir silkinme, tempoyu artırma ayrıca kendimize, teşkilatımıza ve derneğimize yeni hedefler belirleme, bir araya gelerek fikirlerimizi sunma programı olduğunu dile getirdi.

Programımız yenen yemek ardından semazen gösterisi ile devam etti. Bu görsel şölenin ardından yavrularımızı palyaço abileriyle birlikte eğlence alanına gönderdik. Sonrasında Başakşehir Temsilciliğimiz Başkanımız Vahdet TURHAN hocamızın güzel Kur’an- ı Kerim tilaveti ile huzura kavuştuk. Kur’an- ı Kerim tilaveti sonrası Tuna Temsilciliği Başkanımız Sebahattin OLCAY’ın kızı Hümeyra OLCAY yavrumuz Üstad Necip Fazıl’ın “Utansın” şiirini okudu.

Selamlama konuşması için kürsüye gelen genel başkanımız Mehmet ÇELİK ise şu satır başlarına değindi:

- 20 yıldan gelen tecrübe ile hedefimize emin adımlarla devam ediyoruz. Şu ana kadar İstanbul’da 15 bin, Anadolu’da 10 bin olmak üzere toplam 25 bin civarında, aralarında hayatı boyunca okuduğu okul haricinde eline kitap almamış, tek bir sayfa kitap okumamış kardeşlerimizin de bulunduğu, her türlü meslek grubu ,cemaat ve partiden insanımıza elhamdülillah kitaplarımızı ulaştırdık.

- Bu yolda bizler bu örnek çalışma içinde deniz feneri olduk ve insanlara yol göstericiliği kendimize görev edindik.

- Şimdi daha çok azimle çalışma vakti. Bu dernek kurulurken de herkesin kafasında bir dernek olsa da gitsek, dinimizi öğrensek diye bir serzeniş yoktu; aksine baskı ve zulümler altında biz buralarda Allah’ımızın adını korkmadan, çekinmeden anlatabiliyoruz. Bundan dolayı bahanelerin ardına sığınmak, yoruldum demek bize yakışmaz.

- Allah yolunda çabalarken yoruldum dersek, kenara çekilirsek Allah’ın ahdi haktır; biz olmazsak bizim yerimize onun ahdini gerçekleştirecek başka kulları olacak ve zayi olan sonunda hüsran olan biz olacağız.

- Bunu teşkilat ruhundan kopmadan bir amaç uğrunda, plan çerçevesinde Allah’ın izniyle sizlerle başaracağız. Başladığımız bu göreve sorumluluk bilinciyle, yoruldum demeden gerçekleştireceğiz. Kenara çekilmeyeceğiz. Halimiz ortada; ilk olarak işe kendimizden başlayarak amacımız olan Allah’ın rızasını kazanacağız.

Genel Başkanımız Mehmet ÇELİK beyden sonra Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı

Ahmet YAPICI hocamız kürsüye geldi. Ahmet hocamızın konuşmasında; her şeyin yanında sorumluluk bilinci en önemli konulardan biri olduğundan bu konuyu 5 maddede anlatacağım” dedi. İşte o 5 madde:

1) “Kişi yapmadığı bir şeyi başkasına tavsiye etmez”, düsturuna uygun hareket edeceğiz. Bu demek oluyor ki as kadroda bulunan bizler tavsiye ettiğimiz günde 15 sayfa veya yarım saat kitap okumayı kendimize şart koşacağız.

2) İslam bir cemaat dinidir. Doğru yoldan ayrılmamamızın yolu böyle güzide topluluklardan ayrılmamaktan geçer. İçinde bulunduğumuz vakıf, dernek ve cemaatlerde de çalışmalarımızı makam mevki için değil tamamen Allah rızası için yapmalıyız.

3) Kimseyi yaptığımız şeylerden dolayı minnet altında bırakmamalıyız. Kendimizi bulunmaz hint kumaşı zannetmeyeceğiz; benle daha ileriye gider arasında ki ara yolu bulmalıyız.

4) İnsanlarla, kitaptan önce ilişkilerimizi sağlam kurmalıyız ve müslümana yakışır el emin lakabına sahip olmalıyız ki türlü türlü iftiraların atıldığı bu ahir zamanda derdimizi insanlara anlatabilelim.

5) Eğer sağlam bir aile hayatına sahip olmazsak, sırtımızı sağlama almazsak yakın zamanda içi boş kavak ağacına döner ilk fırtınada yok oluruz.

Allah bu yolda bu tavsiyeleri hayatımıza geçirebilmeyi bize nasip etsin.

Ahmet hocamızın konuşmalarının ardından başarılarından dolayı 5 kardeşimize bir nevi motive amaçlı plaket takdim edildi. Kurucu Başkanımız Emin ATALAY eliyle Başakşehir’den Mustafa MENTE ve Bağcılar’dan Engin COŞKUN kardeşlerimize; Güngören Kuba Camii İmam Hatibi Mehmet ADIGÜZEL tarafından Göztepe’den Vural ERCE kardeşimize ve Ahmet YAPICI tarafından Tuna’dan Kadri ŞARMAN kardeşimize; ayrıca Genel Başkanımız Mehmet ÇELİK eliyle Hanımlar Komisyonu akademisinde İslam Tarihi hocalığı görevini ifa eden ve Başkanımızın da kızı olan Ayşegül ÇELİK kardeşimize plaketleri takdim edildi.

Ayşegül kardeşimizin şu sözleriyle programımız sona erdi: 'Güzel işler emekle başlar.'