İKRA Derneği BİLGİ YARIŞMASI FİNALİ YAPILDI « Genel Haberler

Yazar: İkra Admin
03 Şubat 2020

İKRA Derneği BİLGİ YARIŞMASI FİNALİ YAPILDI

İKRA Derneğimizin düzenlemiş olduğu Bilgi Yarışması finali, 29 Ocak 2020 tarihinde İKRA Esenler Temsilciliği’nde yapıldı. Derneğimizin temsilciliklerindeki yönetim kurulu üyelerimizin ve kitap okurlarımızın oluşturdukları ekiplerle iştirak ettikleri yarışmalar oldukça heyecanlı ve çekişmeli geçti.

08 Ocak, 15 Ocak ve 22 Ocak’ta yapılan eleme yarışmalarında Bağcılar, Tuna ve Güngören temsilciliklerimizden katılan ve birinci olan 3 ekip finalde yarışma hakkı kazanmıştı. İKRA Derneği Teşkilatlanma Birimi’nin organize ettiği yarışmalar saat 21.00’de başladı. Ancak yarışmadan önce hem yarışmacılara, hem de izleyicilere, yine Teşkilatlanma Birimi tarafından hazırlanan birbirinden lezzetli yiyeceklerden oluşan ikramlar yapıldı.

Siyer, Kur’an’ı Kerim - tefsir, genel kültür ve Derneğimiz ile ilgili 15 sorunun yer aldığı yarışmalar hem tatlı bir rekabete, hem de bilgilerimizin tazelenmesine, bilmediklerimizin öğrenilmesine vesile oldu. Yarışmalarda ödüllü seyirci soruları da vardı ve bu sorulara doğru cevap veren seyircilere ödülleri takdim edildi.

Sunuculuğunu İKRA Göztepe Temsilciliği'nden  Sayın Vural ERCE'nin yaptığı final yarışmasının jürisi, İKRA Derneği Genel Başkanı Sayın Mehmet ÇELİK, Kitap Komisyonu Başkanı Sayın Ahmet YAPICI ve Yayın Kurulu Başkanı Sayın Halil KENDİR’den oluştu.

İlk soru ile büyük bir çekişmeye ve heyecana sahne olan final yarışması sonunda Abdullah EROĞLU, Metin KUL, Mustafa Hamza AYDIN ve Furkan ŞEKER’den oluşan Güngören Temsilciliği ekibi birinci oldu. İkinciliği Tuna Temsilciliği ekibi alırken, Bağcılar Temsilciliğimizden katılan ekip de üçüncü oldu. Kendilerini ve yarışmaya katılan bütün ekiplerimizi tebrik ediyoruz.

Birinci olan ekipteki yarışmacılara birer çeyrek altın, ikinci olan yarışmacılara birer saat ve üçüncü olan yarışmacılara da birer gömlek hediye edildi.

Bu güzel organizasyonu başarılı bir şekilde gerçekleştiren, İKRA Teşkilatlanma Birimi’nin başkanı Sayın Hamdi BAKIN ve ekibine teşekkür ediyoruz.