Bağcılar Makale-(Hint keneviri, yada yeşil hazine « Genel Haberler
Bağcılar Makale-(Hint keneviri, yada yeşil hazine

19 Ağustos 2021

Yeniden Bir Araya Geldik, Şükürler Olsun…

Tüm Dünya’nın sıkıntılı bir süreç geçirdiği Pandemi döneminde bildiğiniz üzere İKRA Derneği olarak bizler de temsilciliklerimde yaptığımız sohbetlerimize ara vermek durumunda kalmıştık. Gerçi bu süreçte de online olarak interaktif bir şekilde sohbet ve faaliyetlerimize devam etmiş, uzaktan da olsa siz değerli dostlarımızla olan beraberliğimizi sürdürmüştük.

Yeni dönemde kalkan kısıtlamalarla birlikte artık Derneğimizde aktif olarak sohbetlerimizi ve faaliyetlerimizi başlatma kararı aldık. Bu çerçevede Güngören Temsilciğimizde Pazartesi, Bağcılar Temsilciliğimizde Salı, Esenler Temsilciliğimizde Cuma akşamları saat 21.00’de faaliyetlerimiz başlamış ve devam etmekte olup, siz değerli dostlarımızı ve gönüldaşlarımızı bekliyoruz.

17 Ağustos 2021, Salı akşamı Bağcılar Temsilciliğimizde yapılan Makale Tahlili Programında, Yeni Akit Gazetesi Yazarı Abdurrahman DİLİPAK ‘ın“Hint Keneviri, ya da Yeşil Hazine” başlıklı makalesi değerlendirildi. Halil KENDİR Hocamızın moderatörlüğünde ve Engin COŞKUN kardeşimizin sunumuyla gerçekleşen program, dinleyicilerin de katılımıyla keyifli bir sohbete ve deyim yerindeyse bir beyin fırtınasına dönüştü.

Makalede Abdurrahman DİLİPAK,hint kenevirinin ilaç yapımından sanayiye, kozmetikten inşaat sektörüne, zırh üretiminden kompozit ürünlere… kadar uzanan kullanım alanlarını dile getiriyor ve bu kadar faydalarına rağmen, uyuşturucu yapımında da kullanılması ön plana çıkartılarak yasaklanmasının arkasındaki nedenlere değiniyor.

Elbette makalade belirtilen hint kenevirinin kullanım alanları ve faydaları bunlarla sınırlı değil. Ama biz bu haber yazımızda bu kadarıyla yetiniyoruz. Programımız Yasir YÜCEER kardeşimizin okuduğu şiirle sona erdi. Daha fazlasını ve ayrıntısını, bizzat makale tahlili programına katılarak elde edebilirsiniz. Bu vesileyle uzun bir aradan sonra sizlerle Derneğimizin çatısı altındayeniden bir araya gelmenin mutluluğunu yaşatan Rabbimize bir kere daha hamd ediyoruz. Aşağıdaki linkten yazıya ulaşabilirsiniz.