GELECEĞİM İÇİN OKUYORUM
Neden kitap okuyoruz? Kitap okumamızdaki amaç ne? Okuyorum çünkü iyi bir hayat sürmek istiyorum. Hayallerime ulaşıp herkese başarılı olabileceğime kanıtlamak istiyorum.
Herkes geleceği için bir şeyler yapmak ister. Ben de bunu istiyorum. Bunun için kitap okumam gerektiğini biliyorum. O yüzden çok kitap okuyor en yakın arkadaşım olan kitabı sevmeye çalışıyorum. Kitap okumak insanlara çok şey katıyor. Onların öz güvenini geliştiriyor. İnsanlara sevmeyi öğretiyor beklide. İnsanlar arasındaki ilişkiyi güçlendirip koruyor onları. Saatlerce bıkmadan, yılmadan okuyorum kitabı. Bir dostmuş gibi anlatıyor olayları bana. Okudukça okuyasım geliyor. Sevdiriyor kendini bana.
Kitap okumak insanın fikir dağcığını genişletiyor. Hayal kurmamızı sağlayan en büyük etkenlerden biride budur. İnsan her yaşta kitap okumayı önemsemeli. Kitap bizim iyi bir amaç için yaşayan insanlar olmamızı sağlıyor. Eğer okumasak birbirimizi anlayamayız. İnsan kitap okuyarak gelişir iyi bir gelecek için çok kitap okumalı elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız. Mutlu bir yaşam için çok kitap okumalıyız.
SİNEM BERBER
8/B
Kırkağaç İsmail Hakkı Gelenbevi İmam Hatip Ortaokulu
KİTAP AŞILAMAK
Kitaplar, içinde binlerce cevher barındıran bir hazinedir. Çok okuyan çok bilir derledi de inanmazdım. Oysaki kitap okuyan insanlar okumayanlara göre her zaman bir adım öndedirler. Kitap bizim bir günlük dostumuz değildir. Biz onu bıraksak bile o bizi olduğu yerde bekler.
Peki, size soruyorum siz otobüse bindiğinizde, parklarda vb. yerlerde elinde kitap ile dolaşan birisini gördünüz mü? Durun, ben cevap vereyim hayır!
Bazı ebeveynler çocuklarının kitap okumadığını sürekli yakınıp dururlar. Peki, o ebeveynlerin ellerinde, çantalarında, evlerinde kitap gördünüz mü? Hayır. Bu alışkanlığı çocuklarına kazandırmak istiyorlar fakat önce kendilerinin kazanması gerektiğini kimse bilmiyor. Ya da biliyorlar fakat gerekli olmadığını düşünüyorlar. Kitap okumanın yaşı olmaz. Büyük küçük herkesin aslında bir sorumluluğudur.
Elimize aldığımız her kitapta farklı bir yolculuğa çıkarız. Her biri bizi farklı bilgilerle aydınlatır. Kitaplarda mücevher değerindedir. Mücevhere verdiğimiz değer, aslında kitaplara verilen değerle eşdeğerdir. Dünyayı daha güzel ve anlaşılır hale getirebilmek için insanlara kitap sevgisini aşılamak gerekir.
Kitap okumak kendini geliştirmenin yolu olduğu gibi, eğlenmenin, güzel vakit geçirmenin de bir yoludur. Bugün gelişmiş ülkelerin de neden geliştiğini az çok anlamaktayız. Bu yüzden okumalıyız ve okumayı yaymalıyız.
Sevimnur ERAT
8/B 209
Kırkağaç İsmail Hakkı Gelenbevi İmam Hatip Ortaokulu
SEN YETER Kİ OKU
İnsanlar okurlarsa her şeyi başarabilirler. Çünkü başarının sırrı okumaktır. İnsanlar okurlarsa her şeyi anlarlar. Bizim hayatımızı bir parçası ise kitaplardır. İnsan okuyarak, okuduğundan bir şeyler anlayınca mutlu olur. İçinde huzur taşır. İnsanlar kelimelerini, harflerini, hecelerini, cümlelerini okuyarak kurar. Kitaplar bilgi dünyasıdır, kitap hayal dünyasını genişletmektir. İnsanlar okumazlarsa hayatta bomboş bir kutu gibi kalır. Ama insanlar okurlarsa bilgi bahçesinin baş tacı olurlar. Hayatta en zevkli şeydir kitap okumak. Kitap okumak canımıza can katar.
Eğer biz okursak ülkemize de katkı sağlamış oluruz. Eğer biz okumaya önem verirsek kazanırız. Okumazsak şansımız elimizden gider. Kitapların bize zararı olmaz. Hep yararı olur. Örneğin konuşma açısından, başarı açısından vb. gibi yararları vardır.
Kitaplar hayatımızdan ders çıkartmaktır. Biz yolumuzu kitaplara, okumaya ayırırsak elimizden hiç bir şey gitmez. Hayatımız hep olumlu ve pozitif bir şekilde ilerler. Bence okumak dünyanın en güzel şeyidir. Yeter ki biz isteyerek okuyalım.
Sevde Nur DAL
7/D 39
Kırkağaç İsmail Hakkı Gelenbevi İmam Hatip Ortaokulu
DOST
Kitaplar, kitaplar ve yine kitaplar... Hayatta neden bu kadar kitaba önem veriliyor hiç düşündünüz mü? Ya da kitap okumanın önemini biliyor muyuz acaba, biliyorsak da doğru olarak biliyor muyuz? Kafamızda bu kadar soru varken hala öğrenmek için bile kitap okumuyoruz.
Kitaplar insan beynini karanlıktan aydınlığa çıkaran nesnelerdir. Kitaplar gelişmemizi sağlar. Bence kitaplar her öğün yenilen yemek gibidir. Yani daha açık olmak gerekirse yemek yemezsek acıkırız, kitap okumazsak da ona da acıkırız. Ya da en azından acıkmalıyız. Her insanın temeli okumaya dayanır. Yani kitap okumazsak okuma hızımız düşer ve önemli sınavlarda o uzun soruları okurken zaman kaybı yaşarız. Biz insanlara bazen kitap okumanın öneminden bahsederiz. Ancak acaba biz kitabın önemlerinden faydalanabiliyor muyuz sorgulamamız gerek. Örneğin Japonlar otobüste, parkta ve hatta lavaboda bile kitap okuyorlar. Ve çok çalışkanlardır. Ancak bu demek olmuyor ki biz çalışkan değiliz demek. Çünkü bizim ülkemizde de çok başarılı insanlar vardır. Bu kişilerin başarılarının temel etkeni ise okumaktır. Ama kuru kuruya bir okuyuş değildir onlarınki. Zevkli ve heyecanlı bir okuyuştur. Onlarınki her sayfayı ya da her kitabı açtıklarında büyük bir heyecan duymaktır gerçek okuyuş. Kitap bizim için bir mücevher ve bir hazine olmalıdır.
Kitap okumak bizim için bir sorumluluk bilinci altında olmalı. Kitap okumanın çocuklara faydası olduğu kadar gençlere ve yaşlılara da faydası vardır. Büyük küçük herkes kitap okumayı bir ihtiyaç haline getirirse ülkemiz daha parlak yarınlara ilerler. Bunun için bilene bilmeyene kısacası herkese kitap okumanın gerekliliği hakkında bilgi vermeliyiz ki karanlıkları delip de aydınlığa, parlaklığa doğru ilerleyen bir toplum olalım.
Saliha AVCI
8/B
Kırkağaç İsmail Hakkı Gelenbevi İmam Hatip Ortaokulu