BAĞCILAR YAYIN KURULU
BAĞCILAR YAYIN KURULU

BAĞCILAR YAYIN KURULU

Yazarın Haberleri
"Müslüman,bir şahıs olabilir ama şahsiyetli bir müslüman olmak bize değer katacaktır"...

İKRA Bağcılar Temsilciliğinde,değerli hocamız Ramazan Kayan beyefendiyi ağırladık.Hocamız şahsiyet, aidiyet ve hareket başlıklarının önemine değindi. "Müslüman,bir şahıs olabilir ama şahsiyetli bir müslüman olmak bize değer katacaktır" diyen hocamız,şahsiyetin tek başına yetmeyeceğini, müslümanın aidiyet duygusu konusunda Allah'a yakınlığı,ahiret endeksli yaşayıp yaşamadığı ve ümmet coğrafyasının bir ferdi olup olmadığı konularında aidiyet duygusunun önemine vurgu yaptı.Şahsiyet ve aidiyet kavramlarının hareket kavramı ile bütünleştiğinde,bu ümmetin ayağa kalkacağını ve şahlanacağını bizlere hatırlatan hocamız, dualarla beraber sohbetini neticelendirdi.Daha sonra sohbetimize icabet eden kardeşlerimize,çay ve ikramlarımız oldu.

 

 

Çocuklarımıza dini eğitim verirken nasıl davranmamız konusunda bizlere bilgiler verdi.

İKRA DERNEĞİ Bağcılar Temsilciliğinde her Salı günü saat 21.00- 21.30 arasında gerçekleştirilen haftalık sohbetlerimiz devam ediyor. Bu haftaki sohbetin hatibi Ramazan TEKİNALP hocamızdı. Hocamız Özetle, Çocuklarımıza dini eğitim verirken nasıl davranmamız konusunda bizlere bilgiler verdi. Uzmanlardan örnekler alıntılayarak çocuk eğitiminin gebelik döneminden itibaren nasıl eğitilmesi konusunda bizleri aydınlattı. Sohbet sonunda bizlere ve gelecek nesillerimize dua ederek sohbetine son verdi. Sohbetin ardından misafirlerimize ikramda bulunuldu. 

Gelecek hafta yine Salı  günü saat 21.00-21.30 arasında gerçekleştirilecek olan ve farklı bir hatibin, farklı bir konuyla katılım sağlayacağı sohbet programı için sizi de İKRA DERNEĞİ BAĞCILAR TEMSİLCİLİĞİ’ne bekliyoruz. 

 

6 Şubat Salı günü saat 21.00'da Bağcılar Temsilciliğimizde Ramazan KAYAN Hocamızın katılacağı semire...

6 Şubat Salı günü saat 21.00'da Bağcılar Temsilciliğimizde Ramazan KAYAN Hocamızın katılacağı seminere davetlisiniz.

KRA Derneği Bağcılar Şubesi olarak pazar sabahı, sabah namazı programı için Sümbül Efendi Camii'ne g...

İKRA Derneği Bağcılar Şubesi olarak pazar sabahı, sabah namazı programı için Sümbül Efendi Camii'ne gitmek üzere yola koyulduk. Yağmurlu bir havada, Rabbimizin rahmetini hissettiğimiz bir günde sabah namazını kıldıktan sonra, Ramazan Kayan Hocamızın o güzel üslubu ile yapmış olduğu sohbetini dinledik. Sonrasında değerli bir hafız hocamızın okuduğu Kuranı Kerim tilavetini  dinleyerek sabahın nurunda huzuru yakaladık ve sonrasında yapılan sıcacık çorba ikramını içtik.
Allah, bundan sonra böyle güzel programlarda bir araya gelebilmeyi bizlere nasip eylesin...

 

#

Her hayırlı işimize başlarken, Allah'ın adını anarız. Bu pazar sabahında da, gençlerle ilkini yapmış olduğumuz kahvaltılı programımıza  "Bismillah" diyerek başladık. Birbirinden değerli gençlerimizin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz programımız da, güzel bir kahvaltı sonrasında, birbirimizi tanıma fırsatı bulduk. İKRA Derneği Bağcılar Temsilciliğimizde gençlik birimi sorumluluğunu üstlenen Ömer Öztürk kardeşimizin öncülüğünde devam eden programımız da Ramazan Tekinalp kardeşimiz, gençlik nimetinin kıymetini bilip, ona göre hareket etmemiz ve bu konuda  gayretli olmamızın gerekliliğini hatırlatan bir de sunum yaptı. Sonrasında davetimize icabet ettikleri için genç kardeşlerimize teşekkür edip, programımızı sonlandırdık.

 

 

Sizleri de her salı İKRA Bağcılar Temsilciliği sohbet dinlemeye davet ediyoruz.

Salı akşamı İKRA Derneği Bağcılar Temsilciliği sohbet hocamız Sayın Özay Cebeci idi. Hocamız, ahlak kurallarının yoğun olarak anlatıldığı Hucurat Suresinden ayetler paylaştı. Ahlak kurallarının hatırlatıldığı sohbetimizde, kardeşlik vurgusu yapıldı. Birbirimize kötü lakap takmamamız, zandan sakınmamız, birbirimiz ile alay etmememiz konularında hatırlatmalar da bulunan hocamız ,Kur'an ve Sünnet ışığında dersini sonlandırdı. Sohbet sonrası çay ikramı ve muhabbet ile programımız devam etti. Sizleri de her salı İKRA Bağcılar Temsilciliği sohbet dinlemeye davet ediyoruz.

# salı günü olduğu gibi, bu salı da Rabbimizi anmak üzere bir araya geldik.İkra derneği Bağcılar Tem...

Her salı günü olduğu gibi, bu salı da Rabbimizi anmak üzere bir araya geldik.İkra derneği Bağcılar Temsilciliğinde bu hafta değerli hocamız Salih Tanış beyi misafir ettik. Hocamız, vücudumuzda midemizin açlığı noktasında hassas olduğumuz gibi, kalbimizin açlığını da gidermemiz gerektiğini ve bunu "Kalpler ancak Allah'ı anarak huzur bulur" mealindeki ayetin ışığında yapabileceğimizi bizlere hatırlattı.Bir müslümanın,karşısındaki kim olursa olsun,Allah için hakkı,adaleti gözetmesi gerektiğini vurgulayan hocamız, sözün doğru olanını söylemek gerektiğini işaret etti.Kendi hayatından da konuyla alakalı bazı örnekler veren hocamız,güzel temennilerle sohbetini neticelendirdi.Sohbet sonrası, çay ve muhabbet eşliğinde programımız sonlandı.Sizleri de salı günleri Rabbimizin adını anmak üzere derneğimize bekleriz...

 

 

Soğuk bir pazar sabahında,ruhumuzu ve gönül dünyamızı ısıtmak adına Tabya Sultan Şehmuz Camii'nde bi...

Soğuk bir pazar sabahında,ruhumuzu ve gönül dünyamızı ısıtmak adına Tabya Sultan Şehmuz Camii'nde bir araya geldik.Rüku ve secdelerle kul olduğumuzu hatırlayarak namazımızı eda ettik.Namaz sonrası İKRA Derneği Genel Başkanı Mehmet Çelik, Eğitim Birimi Başkanı İlhan Uluç ve Bağcılar Şube Eğitim Birimi Başkanı Recep Yüceer derneğimizi temsilen Tabya Sultan Şehmuz Camii imam-hatibi Ahmet Hocamızı  ziyaret ettik. Gönül dünyamızı ısıtan sabah namazının ardından, Ahmet Hocamızın hoş karşılaması ile sıcak bir sohbet gerçekleştirdik. Hocamıza dernegimizin faaliyetlerinden söz ettik ve kitap okuma programımız konusunda Ahmet hocamızdan, cemaat ve gençlere ulaşma noktasında bize yardımcı olmalarını rica ettik.Ahmet hocamız, gerçekten de müslümanların kitap okuma noktasında çok eksikleri olduğunu ve bu eksikliği giderme noktasında derneğimizin önemli bir misyon üstlendiğini söyledi. Daha sonra bu güzel ve sıcak sohbetimiz, derneğimizi temsilen hocamıza getirdiğimiz hediyelerimizi takdim ederek neticelendi.Bizlere göstermiş olduğu bu güzel ve sıcak misafirperverliğinden dolayı Ahmet hocamıza teşekkür ediyoruz. Allah kendisinden razı olsun.

 

 

TEFSİR DERSİ

  İkra Bağcılar şubemizde her salı günü değerli bir hocamızın hatipliğinde Rabbimizin adını anmak üzere bir araya geliyoruz. Bu salı günü de derneğimizin genel başkanı değerli hocamız Sn.Mehmet Çelik beyin teşrifleriyle sohbetimizi icra ettik.Değerli hocamız,Kurban bayramında 10 milyon nüfusu olan ve bununda 5000 kadarının müslüman olduğu Haiti adlı ülkede yaşadığı güzellikleri bizlerle paylaştı.O kadar zor şartlarda dinini yaşamaya çalışan bu insanların Islamı yaşama noktasında ne kadar heyecanlı olduklarını, bizlere yaşadığı deneyimlerle aktardı.Bizlerinde yaşadığımız şu ülkede her türlü nimetten faydalandığımızı ve dinimizi yaşama noktasında çok güzel şartlara sahip olduğumuzu,dolayısıyla bunun şükrünü yerine getirmemiz gerektiğini vurguladı.Daha sonra hocamız bizlerle Ibrahim suresinde geçen nimete karşı şükür ve nankörlük konulu ayeti paylaştı:
"Şükrederseniz nimetimi arttırırım ama nankörlük yaparsanız azabım çok şiddetlidir"(İbrahim/7)
Daha sonra güzel temennilerle sohbetimiz sona erdi ve güzel bir vtr ile programımız sona erdi.Program sonrası muhabbet ile birlikte çay ikramımız oldu.Sizleri de salı günleri bu güzel ilim meclisimize bekleriz...


Kayıt Ol



Üye Girişi