İlke ve Prensiplerimiz | Merhaba News
Dernek olarak toplumumuzdaki din öğretimi ve din eğitimi konusundaki yetersizliklerin farkındayız. Aynı şekilde kitaba ve okumaya olan ilgi eksikliğini de üzüntü ile gözlemliyoruz. Bu nedenle hem doğru dinî bilgi eksikliğini gidermek hem de kitap okuma alışkanlığını toplumda yaygınlaştırmak istiyoruz. Bu nedenle dernek olarak temel sloganımız “Farkımız okumak olsun.” sözüdür.Ülkemizde milletimize hizmet için kurulan ve meşru zeminlerde bu faaliyetlerini yürüten tüm vakıf ve derneklerin çalışmalarını takdir ediyor ve başarılı hizmetlerde bulunmaları için dua ediyoruz.

Görüş, cemaat, meşreb ve mezheb farklılıklarından dolayı insanları ötekileştirici tavırları benimsemiyor; birlik, beraberlik ve İslam kardeşliğinin önemine inanıyoruz. İnsanlığa faydalı olacak her türlü hayırlı hizmetin destekçisi olduğumuzu beyan ediyoruz.