Hakkımızda | Merhaba News

1997 yılında bir grup gönüllünün İslamî bilgilerini artırmak için başlattığı kitap okuma faaliyeti derneğimizin temelini oluşturmuştur. Bu amaçla dört sınıf halinde oluşturulan kitap listesi Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, Mahmut Toptaş, Prof Dr. Mehmet Erdoğan, Doç. Dr. Mustafa Karataş, Mustafa İslamoğlu, Emin Saraç, Abdurrahman Dilipak ve Nureddin Yıldız gibi ilim adamı, yazar ve akademisyenlerden oluşan seçkin bir topluluğa sunulmuş ve onların görüş ve önerileri alınmıştır. Böylece kitap okuma eksenli bir dernek faaliyeti başlamış oldu. Zamanla derneğimizin hedef kitlesi genişledi ve faaliyetlerindeki çeşitlilik arttı. Önce FAKYAD ve EYDOST dernekleriyle bu faaliyetler yürütüldü. Daha sonra bu faaliyetler 2007 yılında kurulan İKRA (İlim, Kültür ve Rahmet) Derneği bünyesinde devam etti.

Sonra
İKRA (İlim, Kültür ve Rahmet) Derneği’nin ana gayesi toplumda kitap okumayı sevdirmek ve teşvik etmektir. Bu amaç çerçevesinde çocuklar, gençler, yetişkinler ve hanımlara yönelik yürüttüğümüz kitap okuma faaliyeti dört sınıftan oluşmaktadır. Kitap okuma etkinliğimizin esası 1. sınıftan 4. sınıfın sonuna kadar listemizde olan kitapları okumaktır.

Kayıt Ol