İlim Öğrenmek Farzdır « Haberler Hanımlar Komisyonu
İlim Öğrenmek Farzdır

Yazar: İkra Admin
31 Temmuz 2017
İKRA Derneğimiz Merkez Hanımlar Komisyonu olarak kitap okurlarımıza yönelik  4 Mart Cuma Günü Saat: 14:00 da Esenler şubemizde motivasyon amaçlı  program gerçekleştirildi.

Hanımlar Gençlik biriminde görevli Hatice Şeker kardeşimizin güzel kur’an-ı kerim tilavetinin ardından Hanımlar Komisyonu Başkanı Sn.Şule Çelik kürsüye gelerek programın önemine binaen kısa bir konuşma yaptı.

Kitap okuyan ve okutan bir dernek olarak okurlarımızla gerçekleştirdiğimiz her programın heyecan verici olduğunu belirten hocamız, okuma oranının az olduğu bir zamanda kendimizi geliştirmenin ve bilgi sahibi olmanın Allah(cc)’ın en büyük nimeti olduğunu belirtti. Okurken de Allah(cc)’ın adı ile okuduğumuzda, bilgi dağarcığımız fikrimiz gelişir ve değişir, insanlarla iletişimimiz iyileşir, kendimizi daha rahat hissederiz, kendimize güvenimiz artar, davranışlarımız iyileşir, konuşmalarımızın düzeleceğini de belirten hocamız, Muaz Bin Cebal (r.anh)’ın şu sözünü hatırlattı: ilim öğrenin öğrenmek iyiliktir,talebelik ibadettir ,müzakeresi tesbihtir,araştırması cihattır,öğrenmesi sadakadır, gurbette yolculukta yoldaştır, yalnızken arkadaştır,yalnızken konuşur ve fakirsen yol  gösterir, bela gelirse yol gösterir, dost yanında süstür, düşmana silahtır ve Allah milletleri   ilimle yükseltir.ApDmT_ByD__O_LWdcOrZQoqe-Nuf8Ck-I-GSo33Eqniz

Şule hanımın ardından kürsüye gelen Ayşe TORLAK hocamız da kitap okumanın nasıl olması gerektiği hususunda kısa sunum gerçekleştirdi. İlim öğrenmenin farz olduğunu belirten hocamız, hem okumalı hemde okuduklarımızla amel etmemiz gerektiğine vurgu yaptı. Başta Kur’an-ı Kerimi, meal, tefsir, fıkıh ve hadis okumalı ve yaşamalıyız diyen hocamız, okuyan insanın algısı değişir, sevgisi değişir, duruşu, bakışı, konuşması değişir dedi. Okumayan insan tehlikeli insandır kendisine, ailesine, komşusuna, mahallesine zararı dokunabilen insandır. Fıtratımızı bozmayacağız, ekolojik dengeyi bozmayacağız bunu da ancak ilimle bilgi ile ahlakla başarabiliriz. Sözlerine dualarla son veren hocamızın ardından, okurlarımızdan Ayşe, Çiğdem, Aysel, Selma ve Emriye hanımların ikra ile tanışmaları ve hayatlarındaki yaşadıkları değişikleri anlamalarıyla son buldu.