NAMAZLA DİRİLİŞ « Haberler Güngören
NAMAZLA DİRİLİŞ

Yazar: İkra Admin
03 Ağustos 2017

Abdullah YILDIZ. Akit Gazetesindeki köşe yazılarından, ülkemizin bir çok şehrinde ve okulunda namazı aşılayıcı programlar yapan Namaz Platformu üyeliğinden ve tabii ki kitaplarından tanıdığımız Abdullah YILDIZ hocamız, daha önce bir çok kulüpte oynamış, Çanakkale Dardanel Spor Süper Lig’de yer aldığı yıllarda oyuncusu olan ve namaz kıldığı için kadro dışı bırakılan Ramazan YATGIN bey ile katıldı.

Namaz Gönüllüleri Platformu sözcüsü Abdullah Yıldız, `Bu hareketin amacı insanımızın yaklaşık yüzde 75 kadarının namaz kıl/a/maması ve dolayısıyla bu insanların namazla buluşmasını sağlamak olduğunu belirterek, Namazın önemini, namazın İslam`daki olmazsa olmazlığını ve namaza olan ihtiyacımızı anlattıklarını, Namaz kılanların ise namazı daha huşu içinde, daha gereği gibi, dosdoğru, Rabbimizin istediği ve Peygamber Efendimizin tarif ettiği gibi kılmalarını sağlamak` olarak ifade etti.

Ramazan YATGIN kardeşimiz ise namazla nasıl tanıştığını anlatarak namaza başlamasıyla “şimdi Müslüman oldum” demesi dikkate değerdi. Spor hayatında yükseklere doğru tırmanma aşamasında iken namaza başlaması ve bunun üzerine Çanakkale Dardenel Spor’da kadro dışı bırakılmasını, 1 yıl kadar Konya Spor’da oynarken Konya Spor’un o sezonu namağlup bitirmesi ile arkadaşları ile beraber sahada şükür secdesi yapmaları sonucunda polisler tarafından gözaltına alınıp jandarmaya teslim edilmesini, askerde namazı hangi zor şartlar altında kıldığını ve bu yüzden aldığı cezalar sebebi ile hapishanede yatması ve en sonunda komutanın “senden adam olmaz (!)” diyerek, namazı bırakmadığı için askerlik bitimine kadar bir tepede her gün nasıl çukur kazıp kapattığını… ve namaz uğruna yaşadığı dramları anlatan Ramazan kardeşimiz namazın “Nebevi Bir Eylem” olduğunu ifade etmiş oldu.

Kişisel çabalarıyla hemen hemen her hafta farklı bir mekanda sunumlar yapan Ramazan Yatkın barlarda, meyhanelerde, kıraathanelerde, cem evleri ve daha birçok farklı mekanda İslam`ı ve Peygamber efendimizi anlatıyor.

Kur`an`ın ``arkadaş peygamber`` tabirini kullanarak; ``arkadaşlar size tanıdığınız, çok iyi tanıdığınız bir arkadaşınızı anlatacağız.” Böyle deyince çok şaşırıyorlar. “Kim?” diye sorunca “Hz. Muhammed” diyoruz. “Nasıl olur? 1400 sene önce yaşadı o, nasıl bizim arkadaşımız olur?” diyorlar. Biz de kıyamete kadar onun manevi arkadaşlığı sürecektir diyerek yaklaştığını ifade etti.

Program sonunda hem Abdullah YILDIZ hocamız kitaplarını, hem de Ramazan YATGIN kardeşimiz Abdullah hocanın teşviki ile yazmış olduğu “Namazın Manevi İlmihali” kitabını konuklarımız için imzaladılar.

GÜNGÖREN YAYIN KURULU