YOL ARKADAŞINIZ KİTAP OLSUN
Allah'a (cc) İman « Haberler Güngören
Allah'a (cc) İman

18 Ocak 2018

15 Ocak Pazartesi günü Güngören şubemizin konuğu Av. Emin ATALAY hocamız idi. Hocamızla İlmihal sohbetleri yapıyoruz. İlmihal, bir müslümanın asgari bilmesi gereken ilimdir. İlmihal demek, hâlin ilmi demektir. Bu haftaki ilmihal konumuz; Allah’a iman. Hocamızdan özetle:

Allah'ın 99 ismi vardır derler, öyledir lakin 99 ile sınırlandırılamaz, her lisan da farklı farklı isimler vardır. Ancak 1 ismi (ALLAH) hiçbir kimseye verilemez, başka bir şeyi tarif etmek için kullanılamaz.

Peygamber Efendimiz (s.a.v) "Allah'ın 99 ismini sayan cennete gider." buyurmuştur. Alimler bunu Allah’ın bu isimlerindeki anlamlara göre yaşama, olarak da tefsir etmişlerdir. Bu isimleri ezberlemek için sürekli tekrar etmek gerekir. İnsan, bu isimleri saya saya da gönlüne Allah’ın bu isimlerini ve manalarını gönlüne nakşeder, hayatına tatbik eder.

Allah'ın sıfatları:

1. ZÂTİ SIFATLARI: Vücut, Kıdem, Beka, Vahdâniyet, Muhalefet-ün lil-Havâdis, Kıyam bi nefsihi.

2. SUBÛTİ SIFATLARI: Hayat, İlim, Sem'i, Basar, İrade, Kudret, Kelâm, Tekvîn.

Tabii, biz bu sohbetimizde bu sıfatların ne anlama geldiğini açıklamalarıyla beraber öğrendik. Sizleri de bu ilmi/ilmihali öğrenmeye davet ediyoruz.

Av. Emin ATALAY ile sohbet zamanımız her ayın 3. Pazartesi akşamı, saat 21:00’de