ÜMMETİN GÖZBEBEĞİ VE KAOS! « Haberler Esenler
ÜMMETİN GÖZBEBEĞİ VE KAOS!

30 Ekim 2017

ÜMMETİN GÖZBEBEĞİ VE KAOS!

Kıymetli İKRA DERNEĞİ gönüllüleri, her hafta Cuma akşamları 21.00’da yapmış olduğumuz “Makale Tahlili” programının bu haftaki (27.10.2017) su-num görevlisi Muhammed Çağlar kardeşimizdi.

Muhammed Çağlar kardeşimiz Ergün Diler’in “Üç kaos planı” adlı maka-lesini seçmişti.

Makalede Cumhuriyetin başlangıcından bugünlere kadar Türkiye’de pek çok partide Avrupa veya Amerika’ya yakın isimler varlığından bahsediliyordu. Türkiye bu iki güçten birinin politikasına ters düştüğünde birilerinin devreye girdiğini söylüyordu.

Yazara göre, ABD, Türkiye’yi kendi hedefleri için kullanma amacıyla 3 Kaos planı hazırladı. Burada devreye giren yöneticimiz Amerika’nın hedeflerini gerçekleştirmek için her zaman başka devletleri maşa olarak kullandığını be-lirtti. Amerika’nın ilk planının Türk Askerine Suriye’de kayıp verdirerek YPG’nin Akdeniz’e açılması ve bu şekilde Türkiye’nin ekonomik manada içe kapatılma-sıydı. İkinci plan askeri ve ekonomik ambargo uygulama planıydı.

Oturum yöneticimiz bu yolla silah sanayinin kritik mevzularında dışarı bağımlı olan Türkiye’nin zor durumda kalabileceğini belirtti. Üçüncü plan Tür-kiye'nin Doğu ve Güneydoğu illerinde ayaklanma olarak düşünülüyordu.

Konu “Irak referandumu”na gelince, yöneticimiz Irak’da ki Referandumu Katalonya’da ki referandumla ilişkilendirerek makalenin coğrafi ve tarihi içeriği vesilesiyle de bize sorular sorarak yeni şeyler öğrenmemizi sağladı.

Ümmetin gözbebeği olan Türkiye’nin birer vatandaşı olmamız hasebiyle bu makale de diğer tüm makaleler ve makale tahlili programlarımız gibi, her birimizin gerçekleri ince detayları ile görüp uyanık olmamıza vesile oldu El-hamdülillah…

Her Cuma akşamı 21.00’de Esenler İKRA DERNEĞİ temsilciliğinde ger-çekleştirdiğimiz bu hayırlı ve öğretici etkinliğe katılımlarınızı bekleriz.

Yazı: M. Asım ÇEBİ

Foto: Sabri DANACI