YOL ARKADAŞINIZ KİTAP OLSUN
HANGİ MİHRİMAH? ÜSKÜDAR MI, EDİRNEKAPI MI? « Haberler Esenler
HANGİ MİHRİMAH? ÜSKÜDAR MI, EDİRNEKAPI MI?

08 Eylül 2018

Hazreti Peygamber Efendimiz, ancak şu 3 mescid ziyaret edilir diyerek bizlere Kâbe, Mescid-i Nebi ve Mescid-i Aksa’yı işaret buyurmuşlar. Ancak ulema, diğer mescidlerin de oradaki dostlar ve bilgilenmek amacı gibi maksatlarla, yani oralara bir kutsiyet atfetmek gayesi olmaksızın ziyaret edilebileceğini beyan buyurmuşlardır.

Bizler de bu tavsiye doğrultusunda, Esenler İKRA Şubesindeki gençlerle hem yeni mekânlar görelim hem de bu mekânlarda Allah’ı zikrederken, dostluğumuzu pekiştirelim için 02.09.2018 Tarihinde Gençlik Birimi olarak programlarımıza Bismillah diyerek sabah namazı programı ile başladık.

Sabah namazına Üsküdar Mihrimah Sultan Camii için plan yaptık.

İlk olarak sabah 05:00 da aracımız geldi ve genç kardeşlerimizin de sayısının tamamlanmasıyla saat 05:15 de derneğimizin önünden Üsküdar Mihrimah Sultan Camii’ne doğru yola çıktık.

Planladığımız üzere, sabah namazımızı burada kıldık. Namazı müteakip camiinin müezzini olan ve sabah namazını kıldıran hocamız ile tanıştık. Kendisinden camiiyi gezdirmesini ve anlatmasını istedik kendisi de kabul etti .

Hocamız katılımcı arkadaşlarımıza Caminin tarihi, kim tarafından yaptırıldığını ve Edirnekapı’daki Mihrimah Sultan Camii ile ne bağını ve ilgisini anlattı. Doyurucu bilgilendirmeden sonra hocamıza teşekkür ederek ve duasını alarak ayrıldık.

Yine geldiğimiz araçlara binerek derneğimize geldik ve kardeşlerle yaptığımız güzel bir kahvaltı ve kahvaltının olmazsa olmazı olan sohbetimizle evlerimize dağıldık.

Yine gezeceğiz, yine görecek ve öğreneceğiz. Bu arada kahvaltı da yapacağız, yemek de yiyeceğiz. Ama birlikte, sizlerle yani… Sizsiz olmaz. Bu sebeple hepinizi İKRA DERNEĞİ Esenler Şubesine bekliyoruz. Geç kalmayın, genç kalın.

Sabri Danacı