DÜNYA/LIKLAR MÜSLÜMAN’A HARAM MI? « Haberler Esenler
DÜNYA/LIKLAR MÜSLÜMAN’A HARAM MI?

01 Ekim 2017

DÜNYA/LIKLAR MÜSLÜMAN’A HARAM MI?

Dünyevileşmek ümmetin baş dertleri arasında…

Hz. Peygamber efendimiz bu tehlikeye yüzyıllar öncesinde dikkat çekerek bizleri uyarmış ve dinî umdelerin sıkı sıkıya korunması için gerekli ikazları yapmıştır.

İKRA Derneği Esenler Şubesinde her Çarşamba 21.00’de devam eden seminerlerin bu haftaki konusu da “Dünyevileşme” idi…

27.09.2017 tarihli seminerde görevli hocamız aynı zamanda İKRA Derneği Tuna Temsilciliği başkanlığını da yürütmekte olan Murat Elçiboğa idi.

Elçiboğa, sohbetinde dünyevileşme hastalığından ve bu hastalığın ümmet arasındaki yaygınlık ve zararlarından bahsetti.

Elçiboğa, ümmetin her bir ferdinin ahireti unutmadan ve terketmeden dünyadan faydalanabileceğini ve esasen bu amelin “sünnet” ile bizi tevarüs ettiğini ve bunun tehlikeli ya da yasak olmadığını, asıl yasak ve tehlikeli olanın ise Mevlânâ’nın da hikaye ederek tehlikesine işaret ettiği hususu olduğunu söyledi. Buna göre Mevlânâ, dünyanın ve dünyalıkların bir deniz, insan kalbinin ise gemi gibi olduğunu; geminin içine su girmedikçe denizde olmasının, suda gitmesinin abes olması bir yana, olağan olan bir durum olduğu; ama geminin içine su girmeye başladığı esnada ise tehlike başladığını ve vahim ve tehlikeli olanın da bu husus olduğuna işaret etti.

Yine Elçiboğa, her bir Müslümanın tek başına “örnek şahsiyet” olmasına işaret etti.

Her Çarşamba 21.00-21.30 arasında icra edilen ve devamında çay eşliğinde yapılan muhabbetle dostlukların tazelendiği seminerlerimizde sizlerin de bulunması bizi memnun, sizi bilgi sahibi yapacaktır.

Unutmayın İKRA’nın her bir semineri muhabbet, dostluk ve bilgilenme demektir. Kaçırmayın.

Fotoğraflar: Muhammed Ali DEMİR