BEREKET NAMAZDA VE BÜYÜKLERDEDİR! « Haberler Esenler
BEREKET NAMAZDA VE BÜYÜKLERDEDİR!

12 Aralık 2017

BEREKET NAMAZDA VE BÜYÜKLERDEDİR!

İKRA DERNEĞİ Esenler Şubesi Gençlik Birimi, “genç” olmanın verdiği aşk ve şevkle çalışmalarına büyük bir hız ve haz’la devam ediyor. Birimimiz, “makale tahlilleri”ne yoğun bir katılımla iştirak ettiği gibi, her ayın ikinci cumartesi akşamı düzenlenen “film gösterimi günleri”ne de iştiyakle katılmakta… Esenler şubesi Gençlik Birimimiz, faaliyetlerini daha da bereketlendirmek için, Peygamberimizin mihmandarı, İstanbul’umuzun şerefi olan Ebu Eyyub El Ensari’nin Eyüp Sultan semtinde bulunan kabrini ziyarete niyetlendik. Programımız 10.12.2017 sabahında temsilciliğimiz önünde başkanımız ve gençlik birimi başkanımızın da katılımıyla başladı. Otobüsümüzde yerlerimizi aldıktan sonra Sabri kardeşimizin ilahi okumasıyla başlayan yolculuğumuz Eyüp Sultan Camii’nde son buldu. Namazdan sonra Eyüp Sultan Camii Müezzini olan Hasan TOK hocamızın rehberliği ile Eyüp Sultan Camii’nin tarihini, Ebû Eyyûb el-Ensari Hazretlerinin hayatını kısaca anlatımı ile öğrenmiş olduk. Daha sonra derneğimizin yetiştirdiği gençlerden olan ve bizlerin de örnek aldığı Adem Yavuz Bey’in tavassutuyla sabah çorbamızı içtik. Ellerimizde “Eyüp Sultan Simitleri” ile evlerimize dönerken, sabahın feyzi ve bereketinden faydalanmış olmanın ve arkadaşlarımızla kardeşliğimizi tazelemiş olmanın hazzını tadıyorduk. Başta bu imkânı bize sağlayan gençlik birimi başkanımız Hüseyin Yılmaz Abimiz olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ediyor, yeni yeni programlarda buluşmak temennisinde bulunuyoruz.

Haber  : Muhammed Emin Demir

Foto     : Sabri Danacı