İKRA DERNEGİ
KALPLERİ İMANLA SÜSLEMEK

Yazar: Feyyaz Kalkan
15 Aralık 2017

İKRA DERNEĞİ Başakşehir Temsilciliğinde her Perşembe saat 21.00 da gerçekleştirilen sohbetimizin bu haftaki hatibi Ahmet YAPICI Hocamızdı. Sohbetimizin konusu Kalp ve iman ilişkisiydi. Özetle hocamız kalplerimizi imanla süslememiz gerektiğini anlattıktan sonra bunu nasıl yapacağımız konusunda şu öğütlerde bulundu: "Kalpleri imanla süslemenin beş şartı var. Bunun birinci şartı Kur'an okumaktır. Bir Müslüman Kur'an ile arasına mesafe koymuşsa, her gün en az bir ayet bile okumuyorsa kalbini şifasız bırakmış demektir. Çünkü Kur'an kalbe şifadır. Bunu ihmal etmemeliyiz. Bir ayet bile olsa her gün Kur'an okumalıyız. İkinci şartımız Allah'ı anmaktır. Zikir çekmektir. Zikir çekmek sadece eline tesbih alıp çekmek değildir. Zikir Allahı her zaman anmaktır. İnsanın her anında Allahı anmasıdır zikir. Kalbleri imanla süslemenin üçüncü şartı, insanın kendisine sürekli Allah'ı hatırlatacak dostlar edinmesidir. İnsan tek başına yaşayamaz. İnsan kendisine Allah'ı hatırlatacak dost meclislerinde bir araya gelmelidir. Dördüncü şartımız dua etmektir. Rabbimize, kalbimizi koruyacak bol bol dua etmeliyiz. Beşinci şartımız ise kalbimizi yumuşatmaktır. Kalbimizi yumuşatmanın  yolu da yetimlerin başını okşamaktır, garibanı, mazlumu sevindirmektir. Cömertlik, yardımlaşmak kalbi yumaşatır." Hocamızın sohbetinden sonra misafirlerimize çay ve tatlı ikramında bulunduk. Gelecek hafta yine Perşembe günü saat 21.00-21.30 arasında gerçekleştirilecek olan ve farklı bir hatibin, farklı bir konuyla katılım sağlayacağı sohbet programı için sizi de İKRA DERNEĞİ BAŞAKŞEHİR TEMSİLCİLİĞİ’ne bekliyoruz.