BAŞAKŞEHİR BİLAL-İ HABEŞİ CAMİ ZİYARETİ « Haberler Başakşehir
BAŞAKŞEHİR BİLAL-İ HABEŞİ CAMİ ZİYARETİ

29 Kasım 2017

Peygamberimiz (S.A.V.), " ... Herkes uykudayken namaz kılın ki, selametle cennete girin!" buyurmuş. 26 Kasım sabahı bu söze muhatap olabilmek amacıyla Başakşehir Bilal-i Habeşi Camii'nde bir araya geldik.
Namazımızı eda ettikten sonra; İKRA Derneği Genel Başkanı Mehmet Çelik, Eğitim Birimi Başkanı İlhan Uluç, Başakşehir Şube Başkanı Vahdet Turhan, Başakşehir Şube Eğitim Birimi Başkanı Burak Güzey ve Eğitim biriminden Halil İbrahim Atilla ile beraber; derneğimizi temsilen Camii imamı Elvan Hocamızı ziyaret edip sohbet ettik.
Mehmet Hocamız derneğimizin faaliyetlerinden ve kitap okuma programımızdan Elvan Hocaya bahsetti ve kendisinden cemaat ve gençlere ulaşma noktasında bize yardımcı olmalarını rica etti. Elvan hocamız, gerçekten de müslümanların kitap okuma noktasında çok eksikleri olduğunu ve bu eksikliği gidermek adına; aslında cami imamlarının ön ayak olması gereken bu misyonu; dernek olarak İKRA’nın üstlenmiş olmasından ötürü tebrik ve taktirlerini ifade etti. Kendisine derneğimizi temsilen getirdiğimiz hediyelerimizi takdim ederek kitap listelerimizi ve dergilerimizi verdik.
Elvan Hoca öncesinde özellikle gençleri okumaya teşvik amaçlı kahvaltı programları düzenlendiğini; ama bir noktada tıkandığını ifade etti.
Bizde kendisine istediği takdirde, Başakşehir Şubemizde de benzer faaliyetlerde bulunabileceğini söyledik. Gençleri kitapla buluşturma açısından, derneğimizin havasını solumanın yararlı olabileceğini söyleyerek kendilerini davet ettik.
Umarız davetimize icabet eder, böylece biz de göstermiş olduğu misafirperverliğe aynı şekilde karşılık verebiliriz. İnşallah ilk adımlarını atmış olduğumuz bu yolda Rabbim beraber yürümeyi nasip eder.