İsmail Hakkı Gelenbevi İmam Hatip Ortaokulu Öğrencilerimizden 2 « ANADOLU
İsmail Hakkı Gelenbevi İmam Hatip Ortaokulu Öğrencilerimizden 2

İsmail Hakkı Gelenbevi İmam Hatip Ortaokulu Öğrencilerimizden 2

Yazar: İKRA ANADOLU
21 Mart 2019
990

BİLİNMEYEN HAZİNE KİTAP 

İnsan, kendini nasıl geliştirdiğini düşünür? Kitap okuyarak insanlar kendisini geliştirmeye çalışır. Belki de bu yüzden kitap okuyorlar. Ama ben, kitabı beni başka dünyalara götürdüğü için okuyorum. Neden sizler kitapla başka yerlere gitmek istemiyorsunuz? İnsan biraz kitap okuyarak hayallerine gidebilir. Orada mutlu olabilir. Artık herkes kitap okumuyor, okuyanlar ise belli bir amaç için okuyor. Oysa ki kitap ne kadar güzel bir şey. Seni mutlu eder, hayal dünyana götürür, en güzel dostun olur, sana kendi dünyasını anlatır, doğruyu yanlışı öğretir. Bundan dolayı kitap bir amaç için okunmamalı. Kitabın içindeki güzellikleri öğrenmek, keşfetmek için okunmalı. Kitap açılmamış bir hazinedir. Bu hazineye onu severek, anlayarak okuyanlar ulaşabilir. Hazineyi elde edenlerin ihtiyaç olduğu bir şey kalmaz. Çünkü kitap onlara hayatı öğretmiştir. Örneğin  “sol ayağım” kitabından hayatın zorluklarına karşı göğüs germeyi öğrendim. Belki de beni kendi dünyasına çektiği için bu kadar sevdim ve bağlandım. İşte tam da bu yüzden sizin kitap okumanızı istiyorum. Ben nasıl etkilediysem sizin de etkilenmenizi istiyorum. Kitabı kitap olduğu için değil size her şeyini sunan bir arkadaşınız olduğu için okuyun. O zaman tüm mutluluklar sizin olur. 

 

                                                                                            Sinem BERBER  8/B 

                                                                                                 İsmail Hakkı Gelenbevi İHO 

                     

HAYAL GÜCÜMÜZ KİTAP  

İçimizden bir ses “ben bu kitabı okuyabilirim demese o kişi o kitabı okumazKitap okumak için önce hayal gücü ve içtenlik olması gerek. Kitap sadece yazılı bir şey değildir. Fikir, hayal gücü, yaratıktan oluşur. Bugün bilim insanlarıalimler hep kitap okuyarak bilim insanı, alim olmuşlardır. 

 

                                                                                                            Mustafa DEMİR 7/C 

                                                                                            İsmail Hakkı Gelenbevi İHO

 

                                                                                                                                                                         

KİTAP SEVDASI 

Bismillahirrahmanirrahim, 

Her şey Yüce Allah’tan başlar ve O’nda biter. Her şeyden evvel var olan, her şeyi var eden ve varlığından haberdar eden O’dur. Yüce Allah’ın ismiyle başlamayan her iş bereketsizdir, kesiktir. Kainatta her şeyi var eden Hak Teala varlığımızın ve ilmimizin ilk başlangıç noktası ve sebebidir. 

Yüce Allah’ın varlığı ve birliği kabul ve tasdik edilmeden kainat kitabını okumak ve muhteşem nizamın hakikatini idrak edebilmek  bir hayalden ibarettir. “Allah ism-i celili ile birleştirilmeyen ve düzene konulmayan her türlü ilim, sanat, bilgi ve eğitimden elde edilecek neticede ifsattan ibaret kalır. Ne güzeldir okumak, okuduğunu anlayabilmek.  

Kitapsız büyüyen çocuklar susuz büyüyen ağaca benzer. Kitap okumak bizi yoğun bir ilgiye, alakaya çeker. Kitapları okudukça okumak isteriz, kitapları anlamak o bilgiye, o sonuca ulaşmak isteriz. Okumak insanı  ‘Aydınlık bir hayata doğru’ götürür. O ışığı, o kaynağı bulup yakalarız. Okumak, gözlerin açıkken hayal kurmaktır. Kitapların arasında kaybolmaktır. ‘Oku; Yaratan Rabbinin adıyla oku!’ (Alak 1) 

                                                                                                 İlknur AKIN  7/C 

                                                                                     İsmail Hakkı Gelenbevi İHO 

 

 

 

OKUMAK VE BEN 

Okumak;  okumak deyince ilk aklıma gelen bir kitabı açıp baştan sona okumaktır. Ama benim için okumak bu değildir. Benim için okumak sanki kitabı yaşıyormuşçasına okumaktır. Okuduğum kitaptaki karakter üzülüyorsa üzülmek, seviniyorsa sevinmektir.  

Çevrendekiler kitap okuyor demesi için okuyorsan vay haline! Ben kitabı çevremdekiler kitap okuyor desin diye değil, kendi ilmimin, kendi bilgimin gelişerek çevreme ışık saçmak için okuyorum. Yüce Rabbimizin ilk emri ‘OKU’ olup okumanın önemini buradan anlayabiliriz. Okuyup öğrendiklerimizin; dinimiz, milletimiz, halkımızın faydası için yardımcı olup, yol gösterici olabiliriz. 

                                                                                        Fehime Naz ENERGİN 6/A 

                                                                                        İsmail Hakkı Gelenbevi İHO 

 

 

 

OKUMANIN   BÜYÜSÜ  

Kendini en iyi şekilde ifade edebilmenin ve yetiştirmenin yolu okumaktır.  Okumak kendini bulmak, kendini anlatmak, anlatılanları idrak etmek demektir. Okumanın insana sağladığı faydalar kelimelerle ifade edilemez. Okuyan insanın ufku her zaman geniştir. Okuma insanın çok yönlü davranması, öğrendiği bilgilerin kalıcı olmasını sağlar. Kelime haznesini geliştirir ve hafızasını güçlendirir. Dilimizi en iyi şekilde öğrenmek, konuşmamızı güzelleştirmek, toplumda düzenli ve sağlıklı ilişkiler kurabilmek için okumak çok önemlidir.  Gelişmiş ülkelere baktığımızda kitap okuma oranının bizlere göre ne kadar yüksek olduğunu görebiliyoruz. Okumak bizi bilgilendirdiği gibi, eşsiz eğlenmenin de ne güzel yoludur. Vaktimizi en güzel şekilde değerlendirmenin ve geliştirmenin en doğru adresidir. Okuduğumuz bir kitap bizi çok farklı dünyalara götürebilir; hatta farkında olmadan kitabın içinde yaşayabiliriz. O kitabın büyüsüne o kadar kapılırız ki kendimizden çok şeyler bulur, orda yaşamaya başlarız. Adeta olduğumuz kitapla bütünleşir, en güzel dost oluruz. Dostluk kavramının en çok yakıştığı kelimedir okumak. Bunlardan sebeple, kendimize ve çevremizdekilere yararlı bir insan olmak istiyorsak okumayı alışkanlık haline getirmemiz şart olmuştur. Okumak olmazsa olmazlarımız arasında olmalıdır. Okumanın büyüsüne bir kere kapıldık mı istesek bile ondan vazgeçemez, onun verdiği zevkten ayrılamayız. 

                                                                                         

                                                                                  Kerem KANDEMİR 7/C 

                                                               &n