İMAM-HATİP LİSELERİ NE KADAR GEREKLİ? « Haberler Esenler
İMAM-HATİP LİSELERİ NE KADAR GEREKLİ?

İMAM-HATİP LİSELERİ NE KADAR GEREKLİ?

04 Kasım 2018
977

Kıymetli gönül dostları, derneğimizi ve sitemizi takip edenler hatırlayacaklardır; ESENLER İKRA ŞUBEMİZDE her Cuma akşamı saat 21.00-22.00 arasında “Makale Tahlili” programı icra ediyoruz.

Programda, gönüllü olarak vazife alan bir arkadaşımız istediği dergi-gazete-siteden ve istediği yazarın, istediği bir konusunu seçerek 21.00’de başlayan programımızda okuyor ve hep birlikte bu konuyu tahlil ediyoruz.

Programımızda tam bir “serbest kürsü” anlayışı hakim. Bu çerçevede, herkes bildiği ve düşündüğünü rahatlıkla ifade ediyor, tahlile katkı sunuyor.

Bu hafta (02.11.2018) gerçekleştirilmiş olan programımızda Sözcü Gazetesi’nden seçilmiş bir makaleyi tahlil ettik. Gazete ve makale inancımız ve düşüncemize aykırı idi. Nitekim makale konusu dini eğitimin giderek yaygınlaştırılmaya çalışıldığı ve bu manada da imam-hatiplere gereğinden fazla önem verildiği, yatırım yapıldığı yönünde ve mahiyetinde idi. Ama değil mi ki, serbest kürsü icra ediyoruz; bu maksat ve aşkla makaleyi dinledik ve tahlilini yaptık.

Makalenin tahlili esnasında söz alan ve konuyu tahlil eden genç kardeşlerimizin metanet ve olgunluğu doğrusu takdire şayan idi. Söz alırken birbirlerinin sırasına saygı gösterdiler. Fikir sahibinden ziyade, fikre karşı çıktılar ve çürütmeye çalıştılar; birbirlerini kırmadan, birbirlerine hakaret etmeden gerçeği ortaya çıkarmaya çalıştılar; meseleleri kendi bakış açılarıyla izaha gayret gösterdiler.

Program esnasında İmam-Hatip Liselerinin gerçekten gerekli olup olmadığı; imam-Hatipler ve burada verilen öğretimin, giderek ahlaki değerlerin ne kadar yerini bulduğu/bulamadığı; imam-hatipli gençlerin dine ve dindarlara karşı lakayt tavırları ile ahlaki durumlarındaki yozlaşmışlık ile imam-hatipte görev alan öğreticilerin bu hususta ne kadar ehil oldukları ya da olmadıkları hususu detaylı olarak ve yukarıda işaret ettiğimiz üzere belli bir saygı çerçevesinde değerlendirildi.

Meseleyi ise Naim Yorulmaz bağladı: Eğitim hususu bir sac ayağıdır ki; Aile, öğrenci ve öğretmenden oluşur. Herhangi bir ayağın yamuk olması sacın devrilmesine sebebiyet verir. Bunun için öğretmen veya ailenin iyi olması yetmez, öğrencinin de iyi olması gerekir. Ancak bunun olabilmesi için de mutlaka ailede iyi bir eğitim alınması gereklidir. Bunu ise öğretmenin idealist olması tamamlayacaktır.

Bundan sonraki tahlil programımız ise 09.11.2018 Cuma günü yine saat 21.00’de… Gündemi yakalamak, güncel meseleleri öğrenmek yanında konuşmak ve katkı sunmak için sizleri de Esenler İKRA Şubemize bekliyoruz efendim.