HZ. PEYGAMBERİ ANLAMAK « Genel Haberler
HZ. PEYGAMBERİ ANLAMAK

HZ. PEYGAMBERİ ANLAMAK

Yazar: İkra Admin
17 Temmuz 2020
768

Hz. Peygamberi (sav) anlamak bir Müslümanın temel görevlerinin başında gelmektedir. Hz. Peygamberi anlamak, O’nunla yürümek, onun izini takip edebilmektir. Hz. Peygamberi anlamak, Kur'an-ı anlamak ve Kur’an’a göre yaşayabilmektir. Çünkü O (sav) yürüyen Kur’an’dı. Dolayısıyla O’nun yolunda yürümek Kur’an yolunda yürümektir.

Bir Müslüman Hz. Peygamberi sevdiğini söylüyorsa, o zaman O’nun yolunda yürümesi gerekmektedir. Aksi takdirde bu iddiasının sadece söylemden öteye geçmesi mümkün değildir.

Hz. Peygamberi anlamak alemlerin Rabbini tanımaktır. Çünkü Kutlu Elçi her sözünde, her hareketinde ve davranışında bizlere Rabbimizi tanıtmıştır. O’nu anlamak sonsuzluğun lezzetine varmaktır.

O halde bizi Gönüller Sultanını anlamaktan alıkoyan nedir? Nedir bu üzerimizde çığ gibi duran kütle? Hz. Peygamberi anlamak, manasızlıkta kendini mananın zirvesine konumlandırmaktır.

O’nu anlamak Müslümanca yaşamanın temelidir. Müslümanca yaşamak;

  • Gıybet etmemektir.
  • Kibir hastalığına yakalanmamaktır.
  • Faiz yememektir.
  • Kul hakkına girmemektir.
  • Zina etmemektir.
  • Kötü söz söylememektir.
  • Her gün dirilişimiz olan Namazı bırakmamaktır.
  • Kur’an’ın ilk emri olan İKRA (OKU) esasına göre hayatı ikame edebilmektir…

Başımızdaki birçok sıkıntının altında Hz. Peygamberi anlamamanın ve hayatımızı O’nun yolunda yürüyerek yaşamamanın yattığını bilmemiz gerekmektedir. Çünkü O, insanlığı huzura ve saadete götürecek İnsanlığın nurudur, önderidir.

Yaşadığımız sıkıntılardan ve belalardan kurtulmak için Önderimizi ne zaman anlama gayretine gireceğiz?! Eğer Önderimizi anlayıp hayatımızda da uygularsak emin olalım ki, sorunlarımızın çoğunun çözüldüğünü göreceğiz.

Selam olsun, Kutlu Elçiyi anlayabilenlere.

Selam olsun, Rahmet Peygamberinin yolunda yürüyebilenlere.

Selam olsun, Gönüller Sultanının işaret ettiği hayatı yaşayabilenlere…

Selam ve Dua ile…

 

Hüseyin YILMAZ