“ATATÜRKÇÜLÜK” NE, “ATATÜRKÇÜ” KİM? « Haberler Esenler
“ATATÜRKÇÜLÜK” NE, “ATATÜRKÇÜ” KİM?

“ATATÜRKÇÜLÜK” NE, “ATATÜRKÇÜ” KİM?

12 Kasım 2017
1506

“ATATÜRKÇÜLÜK” NE, “ATATÜRKÇÜ” KİM?

 

Kıymetli İKRA DERNEĞİ gönüllüleri her hafta cuma akşamları 21.00 da yapmış olduğumuz makale tahlili programının bu haftaki (10.11.2017) sunum görevlisi Muhammet Vural ağabeyimizdi. Oturum yöneticimiz ise Recep Kaya idi.

Muhammed Vural, Ali İhsan Karahasanoğlu’nun “Bizde mi Atatürkçü olsak” makalesini seçmişti.

Makalede “Atatürkçülük nedir?” konusu tahlil edilmişti. Yazar, makalesinde Atatürkçülüğün asıl amacına vurgu yaptıktan sonra, ülkemizde sözde atatürkçülerin yaptığı işler yüzünden yanlış anlaşıldığından bahsediyordu.

Makale okunurken, aradaki tahlillerde “İncil”e vurgu yapıldı ve İncil’in değiştirildiği ve şuan doğru bilgiler içermediğinden bahsedildi. “Eğer ezan Türkçe okunsaydı ne olurdu?” konusunu da bu vesileyle ele aldık ve müzakere ettik. Varılan kanaat şu oldu: Eğer ezan Türkçe okunursa ve her ülke de kendi diliyle okumaya kalkarsa, ülkeden ülkeye değişim olacak ve dolayısıyla da ezan değişecek, asliyeti kaybolacaktır.

Bu tahlil ile Atatürkçü olduğunu söyleyerek geçinenlerin yaptığı işler yüzünden, “Atatürkçülük” kavramının da yanlış anlaşıldığı, ezanın Türkçe okunmasının yanlış olduğunu anladık.

Haftaya dersimizin olmayacak; Timurtaş Uçar Hoca’nın anılacağı “Alimlere vefa” programına gidilecek.

Her cuma akşamı 21.00 da ESENLER İKRA DERNEĞİ TEMSİLCİLİĞİnde gerçekleştirdiğimiz  hayırlı ve öğretici etkinliğe katılımlarınızı bekleriz.

 

        Yazan        : Muhammed Emin Çağlar

         Fotoğraflar: Muhammed Emin Demir