O Allah'a Aşık Bir Öncüydü « Genel Haberler
O Allah'a Aşık Bir Öncüydü

02 Ekim 2019

27 Eylül Cuma günü 14. sünü düzenlediğimiz Öncülere Vefa programımızda 15 Temmuz gecesi  şehit olan Mehmet YILMAZ abimizi andık. Programımız sözlerin en güzeli olan Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Vahdet Turan hocamızın güzel sesi ile dinlediğimiz Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra derneğimizin Genel Başkanı Mehmet ÇELİK katılımcılara bir selamlama konuşması yaptı ve konuşmasını Şehidimize atıf yaparak Akif’in şu sözleri ile noktaladı. ‘’Diyordu ya Akif sahipsiz olan vatanın batması haktır. Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır.’’ Konuşmanın ardından şehidimiz için yazılan şiiri Hümeyra OLCAY seslendirdi. Şiir dinletisinden sonra Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Osman GÖKÇEBAŞ, İlim Yayma Vakfı Genel Müdürü Âdem YAVUZ ve Yedi Hilal Derneği Üsküdar Başkanı Adnan ERGÜL Şehidimiz Mehmet Yılmaz ile olan anılarını dinleyicilerimiz ile paylaştılar.

Şehidimiz için hazırlanan slayt gösterisi izlendikten sonra konuşmacımız Av. Emin Atalay kürsüye davet edildi. Atalay Kronolojik bir hayat hikâyesinden ziyade Şehidimiz ile tanıştığı günden itibaren birlikte yaptıkları çalışmalardan ve onun bu konuda olan hassasiyetlerinden bahsetti.  Yer yer boğazı düğümlenen ve kendisi ile birlikte salondaki katılımcıları gözyaşına boğan Atalay özetle “Mehmet Yılmaz şehitliği hep arzuluyordu. Bosna savaşında Bosna’ya gitmek için büyük uğraşlar verdi olmadı, Çeçenistan’a gitmek istedi olmadı. Rabbim ona şehitliği hainlere karşı verdiği mücadelede kendi topraklarında 15 Temmuz gecesi Köprüde nasip etti. O gece olaylar yaşanmaya başladığında Cumhurbaşkanımızın çağrısı olmadan sokağa dökülenler yani öncüler şehit oldu. Ailesi ile vedalaşıp helalleşme fırsatı bile olmadı. Şehit olduktan sonra ailesine haber geldiğinde sükûnet içinde kalarak şehit ailesi olmanın sevincini yaşayan hanımı en çok onunla helalleşmemenin burukluğunu yaşadığını söyledi. Öyle bir dert edinmişti ki Mehmet Yılmaz bir gece hanımının rüyasına geldi ve ona hakkını helal ettiğini söyledi. Bunu duyduktan sonra bize neden gelmediğini düşündüm.” Bu anıyı anlatırken duygusal anlar yaşayan Emin Atalay Konuşmalarını şöyle sürdürdü. “O Allaha âşık bir öncüydü. Gençleri çok seviyor onlarla sürekli ilgilenirdi. Şuan salonda bulunan ve onun ilgilendiği gençler bugün onun bıraktığı bayrağı devir alıp çalışmalarına devam edip bir gençlik yetiştiriyor. Namazlarını hep cemaatle kılmaya özen gösterirdi.” Daha sonra Mehmet Yılmaz özelinde şehitlerimize dua ederek programa son verdi.

Şehit Mehmet Yılmaz Ağabeyimizin ruhu için El- Fatiha

HABER METNİ :  Fırat KALKAN