Nefesini Hak Yolunda Tüketen Bir Güzel İnsan ABDULMETİN BALKANLIOĞLU « Genel Haberler
Nefesini Hak Yolunda Tüketen Bir Güzel İnsan  ABDULMETİN BALKANLIOĞLU

Nefesini Hak Yolunda Tüketen Bir Güzel İnsan ABDULMETİN BALKANLIOĞLU

21 Haziran 2018

Hep söyleriz ya; insana bu dünyada aldığı her nefesin hesabı sorulacak, diye; işte kendisini tanıyan herkes, bu soruya hiç zorlanmadan cevap vereceklerden birinin de 20.06.2018, Perşembe günü Hakk’a uğurladığımız Abdulmetin BALKANLIOĞLU hocamız olacağına şahitlik eder. Çünkü o, yaşadığı müddetçe hep İslâm için çalıştı, hep İslâm’ın güzelliğini anlattı, güzel şekilde anlattı ve bulunduğu çevreyi hep güzelleştirdi.

O, görev yaptığı yerlerde insanların camiye gelmesini beklemedi; aksine bitmeyen bir enerji, engel tanımayan bir azim, kabına sığmayan bir heyecan ve tatlı dili ile insanların ayağına gitti ve daha önce boş olan camileri 80-100 kişilik cemaatlerle sabah namazı kılınan bir hale getirdi. O, sürgün olarak gönderildiği ve içkinin yaygın olarak tüketildiği bir muhacir köyünde, 2 yıl içinde, 80 yılda gidenlerden daha fazla kişinin hacca gitmesine vesile oldu. O, doğudan, güneydoğudan, yurt dışından gelen evi barkı olmayan garibanları camide ağırlayıp, onları yatılı cemaat haline getirdi.

Emekli olduğunda bir köşeye çekilip dinlenmek yerine, Arapçasını geliştirmek ve ilim tahsil etmek için Suriye’ye gitti ve orada 3 yıl eğitimine devam etti. Yani emekliliği dinlenmenin değil, yeni bir çalışmanın başlangıcına dönüştürdü.

İslâm’ı anlatmak, Hakk’a davet etmek için çağrılan her yere gitti. Yorulmadı, bahane üretmedi, mazeretlerin arkasına sığınmadı. Televizyon ekranlarından, radyo mikrofonlarından, kürsülerden hep İslâm’ı anlattı, hep doğruya ve güzele çağırdı.

İKRA Derneği olarak biz de kendisini çok kereler Derneğimizde ve Derneğimizin programlarında ağırlayıp ilminden ve azminden istifade ettik. Onun, her yerde Hakk’ı korkusuzca haykıran bir mücahid, insanlara İslâm’ı en güzel şekilde ulaştıran bir gönül insanı ve Allah’ın kendisine verdiği 60 yıllık ömrü O’nun yolunda ve rızasını kazanmak için harcayan güzel bir insan, gayretli bir Müslüman olduğuna şahitlik ediyoruz. Rabbim taksiratını affetsin, rahmetiyle muamele etsin, makamını âli eylesin. Amin!