admatic.com.tr, adm-pub-176887238492, DIRECT improvedigital.com, 912, RESELLER
BİR GÜZEL ADAM « Yazarlarımızın Yazıları
BİR GÜZEL ADAM

19 Mart 2018

Yanılmıyorsam 2008 yılı idi.
İstanbul'da ve Anadolu'da kendi mütevazı imkânlarıyla insanlara kitap okutmayı amaçlayan İlim Kültür ve Rahmet Derneği, kitap okuyan gençlere yönelik motivasyon seminerleri düzenliyordu.

Bu seminerlere katılan ilim ve kalem erbabı hayat tecrübelerini kitap okurlarıyla paylaşıyor ve onları kitap okumaya, ilme ve öğrenmeye teşvik ediyordu.

Bu seminerlerin birine Hasan Celal Güzel’i çağırma kararı almıştık.

Başbakanlık müsteşarı, bakan, milletvekili…

Gelir miydi acaba?

Denemeye değerdi.

Nitekim irtibat kuruldu.
Dernek hakkında kendisine bilgi verildi ve kitap okuyanlara yönelik motivasyon seminerine davet edildi.

Hasan Celal Güzel “elbette gelirim” cevabını vermişti.
Karşılıklı teyit edildi ve program günü ve saati belirlendi.

Bir pazar günü derneğin Esenler Şubesinde önce tüm katılımcılarla kahvaltı yapılacak ardından da Hasan Celal GÜZEL hayat tecrübelerini bizimle paylaşacaktı.

Programa yakın günlerde kendisiyle uçak bileti ve otel rezervasyonu için irtibat kuruldu.

GÜZEL, kızının İstanbul’da yaşadığını belirtti ve “size zahmet olmasın, arabam ve şoförümle gelir, kızımda kalırım. Bu vesile ile torunlarımı severim.” dedi.

Nihayet program günü geldi, her zamanki güler yüzü ve samimiyeti ile yaklaşık 2 saatlik çok hoş anılarla ve derslerle dolu bir konuşma yaptı.
Kâh güldük kâh üzüldük.
En önemlisi samimiyetine ve temiz kalbine vurulduk.

Özel aracı ile Ankara’dan İstanbul’a geldiği için –yakıt parası olarak- bir miktar para zarf içinde usulünce kendisine takdim edildi.

Merhum GÜZEL, derneğin kitap okutarak zaten güzel ve hayırlı bir hizmette bulunduğunu ve bu nedenle para almanın doğru olmayacağını ifade etti.
“Bu güzel hizmete bizim de katkımız olsun.” diyerek parayı kabul etmedi.

Her dönemde ve özellikle 28 Şubat’ta darbecilere gösterdiği onurlu duruşuyla sevdiğimiz bu GÜZEL adamı bir kez daha sevdik.

Bugün konferans ya da söyleşi için davet edildikleri zaman ilk şart olarak “şu kadar para isterim” veya “şu kadar kitabımı alırsanız gelirim” diyen ya da konferans için kendisi görüşme zahmetinde bulunmayıp menejerine yönlendiren bir kısım dindar kılıklı tüccar zevatı görünce Hasan Celal Güzel gibi yiğitlerin farkı, güzelliği daha da bir önem kazanıyor.

Aynı şekilde bürokrasiyi, siyaseti çok basit hesaplarla kendi çıkarlarına yontacak kadar küçülenlere şahit oldukça Hasan Celal GÜZEL gibi kahramanları daha çok arıyor, daha çok seviyor insan.

Hasan Celal GÜZEL’i esen rüzgâra göre her devirde renkten renge giren kişiliksiz bukalemunlara inatla, adam gibi duruşa sahip olunarak da yaşanabileceğini bize öğreten bir adam olarak hatırlayacağız.

Biz onu koltuk, makam ve mevkii sahibi olunca kendini kaybeden, rotasını şaşıranlara inatla, halkını seven, halkıyla yaşayan ve kibirden uzak duran bir adam olarak anacağız.

Hasan Celal GÜZEL’i siyaset ve bürokrasideki hizmetlerinin yanı sıra her biri ayrı bir değer olan;
- Yeni Türkiye Dergisi,
- Yeni Türkiye Araştırma ve Yayın Merkezi,
- 5 ciltlik Cumhuriyet Ansiklopedisi,
- 12 ciltlik Osmanlı Ansiklopedisi,
- 21 ciltlik Türkler Ansiklopedisi
gibi ilim ve kültür hayatımızda çok önemli hizmetlere imza atan bir kültür adamı olarak şükranla yâd edeceğiz.

En önemlisi adı gibi, soyadı gibi kendisi de GÜZEL bir "adam" olarak hayırla anacağız.

Milyonlarca insanın gönlünü ve duasını alarak ahirete irtihal eden Hasan Celal Güzel’e Allah’tan rahmet diliyorum.

Mekânı cennet olsun.